USR a votat pentru moțiunea Guvernului Marionetă: Liviu Dragnea, cel mai mare rău care i se poate întâmpla României

USR a votat pentru moțiunea Guvernului Marionetă: Liviu Dragnea, cel mai mare rău care i se poate întâmpla României

USR a votat, miercuri, pentru moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, dar aceasta nu a trecut pentru că PSD-ALDE-UDMR au ales să facă front comun în jurul unui guvern marionetă. Doamna Viorica Dăncilă a ales să facă acțiunile mizerabile pe care alți doi prim-miniștri PSD au refuzat să le facă pentru Liviu Dragnea.

Din acest moment, PSD devine un partid infracţional. Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale.

USR are informații că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnaţii penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înseamnă că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru, astfel, orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată.

Președintele USR Dan Barna a transmis de la tribuna Parlamentului că România are nevoie de un nou guvern, un guvern competent, în slujba cetățeanului, un guvern adevărat, nu de o marionetă manipulată de un infractor condamnat.

Mesajul transmis de USR a fost că timp de 18 luni și 3 guverne, PSD nu a făcut nimic altceva decât să modifice legile Justiției ca să-l scăpe pe Dragnea de pușcărie, iar bunăstarea pe care au promis-o românilor este doar o iluzie.

“După Ion Iliescu, Liviu Dragnea este cel mai mare rău care i se poate întâmpla României. Țara noastră a pierdut cel puțin 20 de ani din cauza unui comunist avid de putere. Acum, România riscă să piardă alți 20 din cauza unui infractor care încearcă să scape de pușcărie”, a subliniat președintele Dan Barna.

USR a încercat să convingă PSD că România merită mai mult decât să fie la mâna unui penal, dar parlamentarii PSD au ales să trădeze o țară întreagă pentru Liviu Dragnea.

Redăm discursul președintelui USR Dan Barna integral:

Doamnelor și domnilor,

Oare ce hotărâm noi astăzi?

Mai mult decât soarta guvernului condus de Viorica Dăncilă, un prim-ministru, care ne face nu atât de rușine cât mai ales de râs, în fața lumii.  Azi decidem și ce fel de țară vom fi.

Și vă întreb: Vreți să fim, începând de acum, „țara lui Dragnea”, condamnat pentru că și-a însușit din banii de protecția socială a copiilor din Teleorman? Care apoi și-a cerut iertare nu copiilor, ci infractorilor din pușcării?

Vreți să fim „țara lui Dragnea” unde valoarea și munca sunt înlocuite cu aranjament și șpagă, unde școala, competența și cinstea sunt înlocuite cu șmecherie, tupeu și privilegii în pensii speciale?

Vreți să fim o Românie înrobită în datorii, cu avuția națională jefuită prin Fondul Suveran și un mediu de afaceri exasperat și disperat de ce mai aduce luna următoare?

Sau vreți să fim o Românie demnă și dreaptă, în care oamenii cinstiți și muncitori sunt respectați și recompensați pentru meritele lor, unde toți suntem egali în fața legii. O Românie în care negrul nu e îmbrăcat în alb, în care furtul nu e cinste, minciuna nu e spirit și papaya nu e ghindă.

Azi decidem, din nou, dacă o luăm înapoi spre timpurile întunecate din trecut sau înainte, asumat, spre o Românie modernă și europeană.

Și vă spun asta aici și acum, clar, răspicat și ferm, mai ales celor din PSD, ca să nu spuneți mâine când s-au întâmplat lucruri groaznice că nu a fost și responsabilitatea voastră!

De câteva zile, după condamnare și reluarea protestelor împotriva lui Liviu Dragnea, USR a devenit victima unei campanii de intimidare și incitare la ură. Este o campanie îngrozitor de asemănătoare cu cea din regimul Iliescu. Atunci, oamenii care protestau erau bande fasciste, rămășițe ale legionarilor. Acum suntem, în plus, și sorosiști și agenți ai străinilor plătiți de UE și SUA.

Nu faptul că ne demonizați pe noi, cei de la USR, este important, (cetățenii văd adevărul așa cum l-au văzut deunăzi și pe Arena Națională), ci, că prin acest discurs al urii PSD dezbină România. Părinții nu mai vorbesc cu copiii, pensionarii cu tinerii, iar pumnul în gură pus constant opoziției împiedică orice încercare de negociere politică reală. De care chiar avem nevoie in anul centenar

Ce urmează, domnule Dragnea? Aduceți din nou minerii la București? Ne veți scoate cu TAB-urile din sediile de partid, de ieri ne-ați interzis samavolnic accesul invitațiilor în Parlamentul  transformat în Unitatea Militara Dragnea, printr-o pedeapsă colectivă demnă de comunismul anilor 50?

PSD a fost la butoane marea majoritate a acestor 28 de ani. Adevărata politică responsabilă, este cea care NU scoate oamenii în stradă. În momentul în care populația este atât de nemulțumită încât protestează masiv, politicianul a dat faliment. Când te gândești la contra mitinguri de autobuz și la tunuri cu apă te-ai despărțit complet de nevoile oamenilor și nu mai meriți să-i conduci.  

Am văzut ordinul ministrului de Interne, care cerea măsuri  de forță împotriva oamenilor care protestează pașnic și în câteva ore am văzut jurnaliști reținuți și colegi de-ai noștri urcați în dube ale jandarmeriei, cu cătușele la mâini, pentru simplul fapt că strângeau semnături pentru o inițiativă cetățenească de supraviețuire morală, Fără Penali în funcții publice.

Aceasta este România lui Dragnea.

Aceasta este România unde prim ministru e doamna Dăncilă!

O țară în care oamenii sunt asmuțiți împotriva altor oameni.

De 18 luni și după 3 guverne nu faceți nimic altceva decât să modificați legile Justiției ca să-l scăpați pe Dragnea de pușcărie. Atât!  Și acum strigă oamenii în fața Parlamentului: Nu vrem să fim o nație de hoți. Ce ați făcut, pentru oamenii care v-au ales? Nu USR-ul este problema PSD, ci propria neputință de a oferi ceea ce ați promis. Unde ne-a dus miraculosul dvs program? Unde e bunăstarea care ar trebui să se reverse peste noi toți? Unde, în România de astăzi, trăiesc românii, mai bine?

În timpul acesta veniturile a două milioane de români au scăzut, inflația a crescut tocând orice creștere, creditele s-au scumpit, infracționalitatea a explodat și nici măcar un singur kilometru de autostradă nu a fost finalizat.

Alaltăieri, pacienții cu afecțiuni oncologice din Cluj au ieșit în stradă pentru că sunt în pericol să le fie întrerupt tratamentul de radioterapie. Tot ieri Banca Mondială a comunicat într-un raport că 900.000 de persoane (4.5% din populație) trăiesc în sărăcie extremă, 6% dintre copiii României sunt într-o situație de sărăcie cruntă.

Un cioban cu opt copii din Novacii Gorjului mi-a spus nu demult că nu te poți supăra pe doamna Dăncilă, că de vină sunt cei care au pus-o acolo… Doamnă Dăncilă eu nu pot să vă acord acest beneficiu al inocenței pentru că dincolo de numeroasele gafe diplomatice, dincolo de inventarea unor interjecții de protocol și dincolo de deliciul unor variante de limba română pentru care comedianții primesc drepturi de autor, dumneavoastră ați acceptat să faceți acestei țări porcăriile pe care alți doi prim miniștrii la rând,  NU le-au putut accepta.

Dragi alegători PSD, din păcate ați fost mințiți încă o dată. Oamenii pe care i-ați ales nu fac nimic pentru voi. Protestele noastre nu sunt împotriva voastră.

Chiar dacă opțiunile noastre politice sunt diferite să știți că vrem aceleași lucruri ca voi – vrem venituri mai mari, școli mai bune, orașe mai sigure pentru copiii noștri, spitale mai curate, un mediu de afaceri stabil, și mai multe autostrăzi.

Nu vă cer să veniți alături de noi. Dar vă îndemn să le cereți oamenilor pe care voi i-ați votat să facă ceea ce trebuie. Să aibă grijă de România, nu de Liviu Dragnea.

După Ion Iliescu, Liviu Dragnea este cel mai mare rău care i se poate întâmpla României. Am pierdut cel puțin 20 de ani din cauza unui comunist avid de putere. Acum riscăm să pierdem alți 20 din cauza unui infractor care încearcă să scape de pușcărie.

Situația acestui guvern este atât de precară încât și cuvântul „incompetent” este prea sofisticat.

România are nevoie de un nou guvern. Are nevoie de un guvern competent, în slujba cetățeanului, un guvern adevărat, nu de o marionetă  manipulată de un infractor condamnat.

Uniunea Salvați România va vota moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. Credem că această moțiune este printre ultimele șanse de a evita transformarea României într-o dictatură similară Rusiei lui Putin, Turciei lui Erdogan sau Ungariei lui Viktor Orban.

E singura cale înainte, spre Europa, spre binele nostru comun ca națiune.

Alegeți împreună cu noi, domnilor și doamnelor din PSD, viitorul României, nu trecutul ei întunecat!