Parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză

Parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză

Parlamentarii USR au intrat, luni, în grevă japoneză, purtând banderole cu mesajul „Fără penali“ până miercuri când va fi votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„De astăzi, deputații şi senatorii USR sunt în grevă japoneză, purtăm pe brațe banderole cu “Fără penali” pentru că aici este acum societatea. Miercuri avem moțiunea de cenzură. Astăzi vom distribui colegilor parlamentari PSD scrisoarea care a fost depusă vineri la liderul de grup, prin care le cerem să îi retragă sprijinul parlamentar domnului Liviu Dragnea pentru că situația în care se află domnul Dragnea încalcă însăși Codul de conduită al PSD. Atunci, dacă acest partid pretinde că guvernează pentru România şi nu exclusiv pentru Liviu Dragnea cum a dovedit în ultimul an şi jumătate, va trebui să respecte propriile reguli, dacă nu regulile statului”, a declara Dan Barna, președintele USR.

Mai mult, parlamentarii USR au împărțit, luni, colegilor PSD scrisoarea prin care liderul Grupului USR, deputatul Claudiu Năsui, îi cere omologului său PSD, Vasile-Daniel, Suciu, revocarea lui Liviu Drganea din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.

Liderului Grupului USR a cerut revocarea în baza Regulamentului Camerei Deputaților, care arată că: “Președintele Camerei Deputaților poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorității deputaților prezenți, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus și căruia îi aparține funcția de președinte al Camerei Deputaților.”

USR transmite că este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una din cele mai importante funcții de conducere ale statului și să reprezinte România. Recenta condamnare penală la 3 ani și 6 luni cu executare a celui de-al treilea om din statul roman, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, decredibilizează atât instituția Parlamentului cât și România pe scena internațională.

De asemenea, parlamentarii USR au pregătit câteva zeci de mii de banderole care vor fi distribuite cetățenilor și parlamentarilor care vor veni la protestul, de miercuri, din Parcul Izvor, începând cu ora 12:00.