Abuzuri PSD pe bandă rulantă: USR nu mai are dreptul să invite oameni în Parlament

Abuzuri PSD pe bandă rulantă: USR nu mai are dreptul să invite oameni în Parlament

PSD a propus, astăzi, în ședința Biroului Permanent Reunit, ca USR să nu mai aibă dreptul de a invita oameni în Parlament, ca urmare a protestului de săptămâna trecută. Propunerea liderului PSD de a sancționa întregul grup USR pentru că a permis accesul în Parlament cetățenilor care au protestat este abuzivă și fără nicio bază regulamentară.

USR reclamă că Liviu Dragnea încearcă să închidă ușile Parlamentului pentru a continua asaltul asupra justiției fără să fie deranjat de protestele cetățenilor care ies zi de zi în stradă. USR susține însă cu toate forțele că Parlamentul României este un loc public și cetățenii au dreptul să asiste la dezbateri, mai ales atunci când se dezbat proiecte cu impact major asupra țării. Din păcate, este deja clar că interesul pe care îl urmărește majoritatea parlamentară nu mai este cel național, cel al românilor, ci cel al unui grup infracțional.

“PSD a propus ca întregul grup parlamentar USR să nu mai aibă voie să aibă invitați în Parlament. Am cerut temeiul regulamentar și cel constituțional. I-am întrebat pe ce își bazează propunerea dar nu am primit niciun răspuns. Nu vom permite astfel de abuzuri. Parlamentul este un loc public în care oamenii și cetățenii trebuie să aibă acces. Nu este normal ca parlamentarii, clasa politică să fie intangibilă. Oamenii care îi reprezintă pe cetățeni trebuie să fie în contact direct cât mai mult cu ei, cu strada, ca să înțeleagă problemele lor și să înțeleagă atunci când deviază de la interesul național și se duc spre un interes de grup”, a declarat liderul Grupului Parlamentar USR, Claudiu Năsui.

Reprezentanții USR din Biroul Permanent Reunit au contestat această propunere abuzivă, iar decizia a fost amânată pentru ședința de mâine. Deși propunerea PSD nu a fost votată, vestea a ajuns repede la paza din Parlament care astăzi i-a interzis accesul în clădire unei consiliere a senatorului USR Mihai Goțiu. Consiliera nu avea legitimația la ea, iar cei de la pază au refuzat să îi facă acces pe baza buletinului, pe motiv că nu mai au cartoane pe care să le imprime. După mai multe insistențe, au dat o altă explicație: “S-a schimbat regulamentul, peste noapte, printr-o dispoziție verbală”. Conform ”dispoziției”, doar secretarul general poate aproba intrarea, iar ”secretarul-general al Senatului e în ședințe”.

USR condamnă aceste măsuri abuzive care au scopul de a intimida consilierii și parlamentarii opoziției. Această clădire nu este bârlogul infractorilor, ascunși de ochii cetățenilor.

În aceeași ședință, reprezentanții USR Claudiu Năsui și Cristian Seidler au cerut o comisie de anchetă pentru a sancționa deputații și senatorii PSD care săptămâna trecută au îmbrâncit jurnaliștii, doar pentru că încercau să obțină o declarație de la Liviu Dragnea despre protestul din Parlament. Propunerea USR a fost, desigur, respinsă.

USR reclamă că în ședința de mâine a Biroului Permanent Reunit se va prezenta un proiect de modificare a regulamentului intern, care cel mai probabil va introduce reguli stricte de intrare a cetățenilor în Parlament.