USR inițiază alături de PNL și PMP moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Marionetă

USR inițiază alături de PNL și PMP moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Marionetă

Uniunea Salvați România împreună cu Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară au depus, miercuri, moțiunea de cenzură ”Opriți Guvernul Marionetă” condus de Viorica Dăncilă.

De când a preluat guvernarea, Viorica Dăncilă face doar politica partidului în funcție de nevoile șefului Liviu Dragnea. România nu mai poate continua cu Viorica Dăncilă ca premier atât timp cât are o singură calitate, aceea că „nu este conflictuală” cu șeful său de partid. Incompetența premierului Dăncilă, și a miniștrilor săi, face ca România să aibă cel mai ineficient guvern din ‘90 încoace.

“Viorica Dăncilă trebuie să plece deoarece este guvernul care scufundă România, a prăbușit economia și arată lumii întregi că promovează politica penală. Ne așteptăm să primim semnături pentru moțiune inclusiv de la membrii PSD pentru că am întâlnit parlamentari care vorbesc cu jenă despre miniștrii pe care îi au tocmai pentru că sunt toți niște incompetenți. România trebuie să scape de guvernarea care târăște țara afară din Europa.” a declarat președintele USR Dan Barna.

În moțiunea de cenzură, USR susține că Guvernul Marionetă a eșuat pe linie îndeplinirea obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare, care au rămas în continuare la stadiul de promisiuni neîndeplinite. De un an și jumătate, PSD ignoră cu bună știință măsurile în folosul cetățenilor dar distrug justiția, economia și condamnă România la subdezvoltare prin legi votate în folosul propriu.

Consultă textul mai jos:

MOTIUNE DE CENZURA