Senatorul USR Dan Lungu, donație de 500 de cărți

Senatorul USR Dan Lungu, donație de 500 de cărți

Senatorul USR de Iași, Dan Lungu, a inițiat un proiect, „Până hăt de carte!”, prin care donează cărți bibliotecilor din mediul rural. Sâmbătă 16 iunie, Dan Lungu și echipa proiectului au realizat cea de-a 13-a donație, de data aceasta bibliotecii din comuna Dobrovăț, din jud. Iași, un număr de 533 de cărți.

Comuna Dobrovăț se află la aprox. 30 de km de mun. Iași și este o localitate cu potențial cultural și turistic promițător. Biblioteca publică din Dobrovăț a fost fondată în 1899 și continuă tradiția bibliotecii sătești din Ruși-Dobrovăț, fondată în 1898, conform informațiilor de pe site-ul bibliotecii.

Senatorul USR și-a propus ca donațiile de cărți să ajungă și în bibliotecile satelor din Republica Moldova. „Până hăt de carte! este un proiect cu potențial, tocmai pentru că donația de carte crește de la lună la lună. Ne-am gândit să trecem granița și să mergem și în Republica Moldova – o idee de viitor pe care am pus-o deja pe agenda cabinetului. Ne gândim că și dincolo de Prut există biblioteci rurale pe care le putem bucura și mai mult cu darul nostru”, precizează senatorul USR de Iași, Dan Lungu.

DESPRE PROIECTUL PÂNĂ HĂT DE CARTE

Din martie 2017 și până în prezent, prin inițiativa „Până hăt de carte!”, am reușit să punem pe rafturile a cinci comune ieșene un număr de 4.000 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie 2017, de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acesta, alături de parteneri şi voluntari, a demarat, pe 23 martie 2017, o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Continuitatea proiectului se datorează donațiilor pe care ieșenii le fac în centrele-partenere de colectare a cărților, deschise în cadrul „Până hăt de carte!”.

Pănă acum, proiectul a donat aproximativ 5.000 de cărți în 13 biblioteci rurale din jud. Iași.

UNDE ȘI CUM POȚI DONA PENTRU „Până hăt de carte!”

Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor.

Locații partenere:

  •     Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
  •     Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
  •     Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
  •     Teatru Fix: Strada Bucium nr. 34;
  •     Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
  •     Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
  •     Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate ne pot contacta (0725. 321 313) și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Pagină de facebook: http://bit.ly/2DCFqgO  

Instagram: https://www.instagram.com/panahatde/