USR salută victoria lui Andrei Năstase

USR salută victoria lui Andrei Năstase

USR salută victoria lui Andrei Năstase, candidatul comun al opoziției anti-oligarhice, și îi urează succes în mandatul său la primăria Chișinău.

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a luptat în mod constat în ultimii ani împotriva corupției la nivel înalt din Republica Moldova și a politicienilor care au încercat să deturneze Republica Moldova de la parcursul democratic şi european.

„Andrei Năstase a câştigat pentru că a reuşit să mobilizeze oameni de bună credință să se implice civic împotriva abuzurilor anumitor conducători din Republica Moldova. Este tot mai evident faptul că cetăţenii din Chişinău şi din Republica Moldova îşi doresc cu adevărat o perspectivă europeană clară şi o democraţie reală şi funcţională. În ciuda eforturilor depuse de forţele anti-occidentale, fraţii noştri de peste Prut arată că îşi doresc, ca şi noi, ca Republica Moldova şi România să fie împreună, în interiorul Uniunii Europene. Uniunea Salvaţi România este şi va rămâne alături de Andrei Năstase şi de forţele pro-europene de la Chişinău”, a transmis preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

Pentru USR, Republica Moldova reprezintă o prioritate și ocupă un loc aparte în programul partidului. Considerăm că România are o datorie morală de a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și, de aceea dorim să construim punți de dialog cu forțe politice precum Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, care împărtășesc aceleași principii cu cele ale USR și luptă pentru dezoligarhizarea și europenizarea Republicii Moldova.

„În ciuda știrilor false, a manipulărilor din sondaj, a denigrărilor ordinare din presa aservită şi a încercărilor de fraudă electorală, o rază de speranță se ivește la Chișinău. Majoritatea cetățenilor care au participat la vot au înțeles blatul dintre Plahotniuc și Dodon și s-au exprimat anti-oligarhie și pro-UE. Printr-un discurs tranşant în favoarea valorilor europene, fără ambiguități, Andrei Năstase îi reprezintă în mandatul său pe cei care își doresc cu adevărat europenizarea Republicii Moldova. Nu va fi o misiune ușoară, însă semnalul a fost dat. Este un prim pas către demantelarea regimului oligarhic și eliberarea statului captiv, care sper că se va revedea şi la alegerile parlamentare”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR și vice-președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Rezultatul de la Chișinău poate fi un bun exemplu şi pentru București, demonstrând înainte de toate de ce ar trebui să revenim, în România, la alegerile în două tururi pentru primării.

„Victoria lui Andrei Năstase demonstrează că, atunci când aleg să se implice în viaţa publică şi se mobilizează, oamenii onești pot reuși împotriva oricăror impedimente. Cetățenii din Chișinău ne-au demonstrat că pot învinge corupția prin acțiuni și propuneri concrete pentru un oraș european în care merită să trăiești. E mai mult decât o victorie, e o speranță! Felicitări Andrei Năstase!”, a adăugat şi Radu Mihail, senatorul USR pentru românii cu domiciliul în afara României.