Viitorul Văii Jiului: Soluțiile de dezvoltare durabilă ale cetățenilor, prezentate de USR și Platforma România 100

Viitorul Văii Jiului: Soluțiile de dezvoltare durabilă ale cetățenilor, prezentate de USR și Platforma România 100

Președintele USR Dan Barna și președintele Platformei România 100 Dacian Cioloș vor fi invitații evenimentului “Viitorul Văii Jiului: Perspective de dezvoltare durabilă” care va avea loc mâine, 1 iunie a.c., la Petroșani.

În cadrul evenimentului de la Petroșani vor fi prezentate rezultatele atelierelor organizate de USR și Platforma România 100 pe teme economice și antreprenoriale în Lupeni, pe teme sociale în Petroșani și pe teme culturale organizat în Petrila.  

“Valea Jiului este o regiune monoindustrială dar cu mare potențial de dezvoltare tocmai prin prisma faptului că zona a reprezentat până de curând un motor important pentru toată economia României. De aceea USR și Platforma România 100 au decis să caute soluții împreună pentru aceste comunități. Mâine le vom prezenta și vor fi integrate în viitorul program de guvernare al USR”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Soluțiile conturate sunt rezultatul întâlnirilor și discuțiilor cu cetățenii care trăiesc în localitățile din zonă și acoperă nevoile economice, sociale și culturale pe care aceștia le au după o perioadă dureroasă de tranziție care durează de aproape 30 de ani.

“Luni am dat startul primului atelier din seria de ateliere tematice pe care Uniunea Salvați România le organizează împreună cu Platforma România 100 săptămâna aceasta în Valea Jiului. La Lupeni, am moderat atelierul pe teme economice și antreprenoriale alături de Claudiu Vrînceanu, membru al Platformei România 100. Am avut plăcerea să discut cu diverși antreprenori din Valea Jiului pentru a găsi soluții locale la nevoile cu care aceștia se confruntă. Printre proiectele identificate s-au numărat educația antreprenorială în rândul tinerilor, susținerea afacerilor de familie și a activităților de turism integrate,” a declarat Cristina Prună, deputat USR.

Concluziile atelierelor tematice desfășurate în Valea Jiului, săptămâna aceasta, vor fi prezentate în cadrul evenimentului de mâine de Cristina Prună, deputat USR și membră a Comisiei pentru industrii și servicii și a Comisiei pentru afaceri europene, Dragoș Pîslaru, co-fondator al Platformei România 100 și fost Ministru al Muncii, Oana Bogdan, co-moderator al comunității tematice Cultură, Patrimoniu & Turism și fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Evenimentul va avea loc la Universitatea din Petroșani, Sala A101, începând cu ora 09:30. Agenda evenimentului este disponibilă aici.