Uniunea Salvați România cere PSD să respecte memoria victimelor din ”Colectiv”

Uniunea Salvați România cere PSD să respecte memoria victimelor din ”Colectiv”

Uniunea Salvați România cere Partidului Social Democrat să respecte memoria victimelor din ”Colectiv” și să oprească propaganda toxică începută în apărarea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

În urma plângerii penale depuse ieri împotriva premierului Dăncilă, miniștrii din guvernul numărul 3 al domnului Dragnea au găsit firesc să o apere revenind la propaganda mizerabilă din 2015, când PSD a susținut că în spatele tragediei din clubul Colectiv a stat o mână criminală, care a dat foc clubului pentru ca președintele Iohannis să-l demită pe premierul Ponta și să aducă un alt Guvern la Palatul Victoria.

USR reamintește PSD că lucrurile au stat altfel: Victor Ponta nu a fost demis, ci și-a dat demisia, în fața celor mai ample proteste de stradă de după 1989. În tragedia de la Colectiv au murit 64 de oameni, în vreme ce mulți alții au rămas cu viețile mutilate. A fost picătura care a umplut paharul celor deja revoltați de moartea polițistului Bogdan Gigină, ucis în coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea.

”Mâna criminală care a stat în spatele incendiului de la Colectiv a fost cea a statului corupt, condus atunci tot de PSD. Stat care nu și-a făcut datoria în ce privește inspectarea localurilor ce aveau nevoie de autorizație ISU, care a preferat să mintă că ”avem de toate” în loc să apeleze la mecanismele europene de urgență pentru a-și salva oamenii, care a menținut un sistem de sănătate prăbușit, cu spitale fără dotări și pline de infecții nosocomiale, doar pentru interesele mercantile sau politice ale corupților”, a declarat președintele USR Dan Barna.   

După ce Liviu Dragnea a aruncat România în mijlocul unui scandal diplomatic internațional în încercarea de a prelua prerogativele politicii externe de la președintele țării, prin memorandumul secret de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv în Ierusalim, PSD arată că a renunțat complet la orice limită a decenței. Acești oameni sunt în stare să ofenseze cu cinism memoria celor care și-au pierdut viața la Colectiv pentru a-și apăra funcțiile.

Când nu v-a mai rămas nicio urmă de moralitate, domnilor, măcar respectați-ne morții!