Liviu Dragnea nu este mai presus de Constituție

Liviu Dragnea nu este mai presus de Constituție

Uniunea Salvați România îl atenționează pe liderul PSD Liviu Dragnea că nu este mai presus de Constituție și nu poate trasa o linie roșie în fața justiției din România.

Liviu Dragnea a declarat aseară că ONG-urile și partidele de opoziție, PNL și USR, care iau în calcul să îi facă plângere penală doamnei prim-ministru, nu trebuie să treacă o linie roșie.

Astfel de declarații demonstrează din nou că liderul PSD nu are niciun fel de respect față de Constituția României, care vorbește la art. 21 despre accesul liber la Justiție: ”Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. Nicio lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.” Așadar, dacă o persoană sau un partid crede că are motive pentru a înainta o plângere penală la adresa premierului, legea fundamentală a țării îi permite să facă acest lucru.

„Liviu Dragnea se crede stâpânul României și decide în talk-show-uri politice de seară cine poate face plângeri penale și cine nu. O să îi facem cadou o Constituție ca să își amintească faptul că România este încă o democrație, iar drepturile cetățenilor nu pot fi anulate de un baron PSD de Teleorman”, a declarat președintele USR Dan Barna.  

Uniunea Salvați România condamnă, în egală măsură, campania de cenzură începută de PSD și Liviu Dragnea la adresa tuturor celor care critică puterea. Declarațiile cu privire la anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă pe motiv că a dezvăluit existența memorandumului privind mutarea ambasadei României la Ierusalim sunt o încercare grosolană de intimidare a presei libere.

Cea mai mare dorință a domnului Dragnea este să ca nimeni să nu mai poată critica PSD, dimpotrivă toată lumea să laude partidul, astfel încât liderii lui să capete puterea totală. Libertatea de exprimare este însă un alt drept prevăzut în Constituție, pe care liderul PSD iarăși nu poate să îl anuleze.

„USR va lupta  pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, în Parlament și în stradă, oricând va fi nevoie. Sperăm că în curând Constituția va prevedea că persoanele condamnate penal, așa cum este Liviu Dragnea, nu mai pot ocupa funcții publice până la reabilitare. Astfel, din 2020, România va fi condusă de oameni cinstiți, preocupați de dezvoltarea țării, nu de anihilarea justiției”, a declarat președintele USR Dan Barna.