Principala grijă a PSD este bunăstarea infractorilor

Principala grijă a PSD este bunăstarea infractorilor

Uniunea Salvați România a votat, miercuri, împotriva proiectului ce introduce noi forme de executare a pedepselor și va duce la golirea cu repeziciune a închisorilor din România.

Proiectul adoptat astăzi demonstrează că principala grijă a PSD este bunăstarea infractorilor. S-au introdus noi forme de executare a pedepsei cu închisoarea la domiciliu sau în weekend pentru infractorii care au o condamnare de până la 5 ani de închisoare pentru infracțiuni fără violență și au executat deja un an din pedeapsă.

Practic, toți hoții își vor executa pedeapsele în vilele de lux construite cu bani furați, toți hackerii își vor executa pedepsele pe canapelele de acasă cu laptopurile în brațe, toți perverșii condamnați pentru pornografie infantilă își vor executa pedepsele în fața televizoarelor.

„Proiectul desființează practic sentințele date de judecători, care în prezent au în legislație mai multe forme de pedeapsă, fără privare de libertate. Dacă au decis să trimită în închisoare anumiți infractori, înseamnă că ei prezintă un pericol pentru societate. Este o aberație ca acești condamnați să rămână acasă fără obligația de a purta brățări electronice. Nu există suficient de mulți polițiști care să îi supravegheze”, a explicat deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică.

Proiectul PSD se aplică de asemenea unor infracțiuni de corupție sau asimilate celor de corupție precum cumpărarea de influență sau abuzul în serviciu. Parlamentarii PSD încercă să rezolve astfel problema domnului Liviu Dragnea care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și așteaptă în curând o posibilă condamnare.

„Am ajuns în situația în care ne este frică să depunem proiecte care modifică legi în domeniul justiției pentru că majoritatea PSD-ALDE poate să le deturneze prin amendamente, așa cum s-a întâmplat în acest caz. Toate proiectele sunt folosite de parlamentarii PSD pentru a obține o grațiere sau o amnistie pentru corupții din partid și clientela politică. Proiectele care rezolvă problemele reale ale României așteaptă la coadă”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Proiectul de lege va intra în vigoare imediat și se va aplica inclusiv celor care-și ispășesc acum pedeapsa, deși nu există niciun studiu de impact. Anul trecut, după adoptarea unui alt proiect de modificare a Legii executării pedepselor care reducea la o treime toate pedepsele, mii de deținuți au ieșit din închisori și au pus în pericol siguranța cetățenilor.

„Dacă se votează și propunerile de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedura Penală formulate de Iordache, după socotelile noastre dacă cineva e condamnat la 3 ani de închisoare cu executare (pedeapsa destul de dură în noul Cod Penal), nu va petrece nicio zi în închisoare, la cinci ani va putea executa un an de închisoare și tot așa mai departe. România devine raiul infractorilor, grație PSD”, a explicat deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică.

USR și PNL vor ataca împreună această lege la CCR.