Comisia Iordache nu mai are niciun fel de legitimitate să își continue activitatea

Comisia Iordache nu mai are niciun fel de legitimitate să își continue activitatea

 

Uniunea Salvați România consideră că decizia de astăzi a Curții Constituționale, care a admis una din sesizările opoziției pe legile justiției, arată că activitatea Comisiei speciale are rezultate catastrofale. 

Victoria de astăzi la CCR nu este surprinzătoare pentru că în această Comisie nu a existat o dezbatere reală și mai grav, modificările s-au făcut fără consultarea și avizul asociațiilor de magistrați care știu cel mai bine domeniul. Toate aceste legi au fost scrise de infractori, pentru infractori. Această Comisie ar trebui să se numească Comisia specială de subminare a statului de drept și de mutilare a legislației penale”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia specială.

Uniunea Salvați România consideră că după deciziile CCR pe legile justiției, Comisia specială condusă de Florin Iordache nu mai are niciun fel de legitimitate să își continue activitatea și mai ales să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Victoriile USR-PNL și ale magistraților la Curtea Constituțională demonstrează că experții” în justiție ai coaliției PSD-ALDE, în frunte cu domnul Iordache, nu sunt în stare să modifice legi atât de importante în domeniul justiției, care au impact foarte mare asupra întregii societăți. Este inadmisibil ca argații domnului Dragnea, care și-au demonstrat limitele și intențiile, să continue să conducă această Comisie”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Uniunea Salvați România susține că legile justiției, dar și codurile penale trebuie modificate după o largă consultare națională și internațională.