USR salută decizia președintelui Klaus Iohannis

USR salută decizia președintelui Klaus Iohannis

Uniunea Salvați România salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Nu era niciun dubiu că președintele Klaus Iohannis va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader, bazându-se atât pe avizul și explicațiile specialiștilor CSM, cât și pe rezultatele dovedite ale DNA în lupta anticorupție, de când Laura Codruța Kovesi a preluat conducerea instituției. Este decizia corectă și firească, mai ales în contextul asaltului asupra justiției lansat în ultimul an și jumătate de coaliția PSD-ALDE”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Propunerea de revocare înaintată de ministrul Tudorel Toader a fost bazată pe un raport plin de greșeli, pe care șefa DNA Laura Codruța Kovesi l-a demontat cu argumente solide în confruntarea de la CSM. Acest raport a fost o urgență politică în contextul promovării fără temei a modificărilor legilor justiției.

USR își exprimă încrederea că președintele Klaus Iohannis își va respecta promisiunea publică de a apăra justiția cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție, mai ales că urmează să primească la promulgare noile legi ale justiției.

”Nu ne așteptam ca, după această decizie a președintelui, liderii PSD-ALDE să renunțe la planul de decapitare a DNA. Ministrul marionetă al justiției avea deja ordinul de la partid să sesizeze Curtea Constituțională. În opinia USR, este inadmisibil ca Guvernul să devină un instrument politic în lupta anticorupție, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor reale ale românilor”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR face un apel public la coaliția PSD-ALDE să nu își mai bată joc de români pentru a încerca să rezolve problemele penale ale lui Dragnea și Tăriceanu.

.