Dosarele Revoluției și Mineriadei sunt în pericol

Dosarele Revoluției și Mineriadei sunt în pericol

Uniunea Salvați România avertizează că dosarele Revoluției și Mineriadei sunt în pericol deoarece PSD vrea să îl instaleze la conducerea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității pe Cazimir Ionescu care să blocheze aflarea adevărului.

Ziua de mâine se anunță a fi crucială pentru două dintre cele mai importante procese din istoria recentă a României. Mâine vor fi alegerile pentru președintele CNSAS, iar PSD face presiuni asupra membrilor Colegiului Director pentru a-l instala în funcția de președinte pe Cazimir Ionescu. Acest personaj din anturajul lui Ion Iliescu se află într-un vădit conflict de interese, fiind trimis în judecată pentru infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei din iunie 1990. În pofida acestui lucru, Cazimir Ionescu a fost desemnat, din nou, de PSD pentru un loc în Colegiul Director al CNSAS.

”Miza este pe cât de importantă, pe atât de simplă: împiedicarea aflării adevărului. CNSAS este furnizor de arhivă pentru probatoriul ce va fi administrat în dosarul Revoluției, de aici și tupeul incredibil de a lăsa instituția pe mâinile unui inculpat. Este evident acum că scopul este de a sabota bunul mers al anchetei și a de a împiedica aducerea în fața justiției a celor vinovați”, a explicat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

USR face un apel la membrii Colegiului CNSAS să nu cedeze presiunilor PSD și să blocheze alegerea lui Cazimir Ionescu în funcția de președinte. Miile de victime ale Revoluției și ale Mineriadei nu merită o asemenea insultă.

Cu fiecare zi care trece, procurorii sunt din ce în ce mai aproape de a obține o condamnare pentru infracțiuni împotriva umanității. Astăzi Procurorul General, Augustin Lazăr, a transmis Preşedintelui Iohannis cererea de urmărire penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu în dosarul Revoluției. Timpul se scurge în defavoarea PSD și de aceea acest partid încearcă să controleze instituțiile care pot contribui la restabilirea adevărului istoric.

Zilele trecute, prin șantaj și amenințări, majoritatea PSD-ALDE l-a forțat pe Claudiu Iordache să demisioneze din funcția de director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). În locul său l-a instalat pe Gelu Voican Voiculescu, un apropiat al lui Ion Iliescu în 1990 și de asemenea trimis în judecată pentru infracțiuni împotriva umanității în Dosarul Mineriadei.

”Cazimir Ionescu și Gelu Voican Voiculescu sunt două personaje nelipsite din anturajul lui Ion Iliescu în perioada decembrie 1989 – iunie 1990, adică exact în acea jumătate de an care a îngropat șansele României la un start demn al tranziției post-comuniste. Vorbim de acele șase luni care au îngrozit o lume întreagă și au dat startul exodului multor români spre cele patru zări. Șase luni de violență politică, care au lăsat în urmă o fractură încă nevindecată în societatea românească”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

În Parlament, la votarea membrilor Colegiului Director CNSAS, USR a făcut un apel la morală și a cerut retragerea candidaturii lui Cazimir Ionescu, dar cererea a fost ignorată de PSD, iar în urma votului majoritar al plenului reunit, acest personaj a devenit membru al colegiului CNSAS, deși USR a votat împotrivă.