INS confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE

INS confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE

Datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică confirmă dezastrul economic al guvernării PSD-ALDE. Inflația a urcat la 4,7%, maximul ultimilor cinci ani, ceea ce a anulat 65% din creșterile salariale ale românilor. Și e abia începutul.

”Revoluția fiscală a fost o bătaie de joc la adresa românilor care au crezut în promisiunile PSD-ALDE de majorare a salariilor. Față de ianuarie 2017, salariul mediu nominal net a crescut în ianuarie 2018 cu 8%, dar salariul real are o creștere de doar 3,5%. Restul a fost înghițit de inflație ca urmare a politicilor fiscale haotice, ceea ce înseamnă că românii vor avea o putere de cumpărare mai mică”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Inflația este o creștere generalizată a prețurilor și o subminare a puterii de cumpărare a fiecărui leu pe care îl au cetățenii în buzunar, deci o taxă ascunsă asupra românilor. Este important să amintim că în ianuarie 2017, inflația era de 0,1%, dar a explodat pe parcursul anului.

„Înainte de guvernarea social democrată, inflația era sub control, însă de anul trecut aceasta a explodat. Cei cărora PSD le-a crescut salariile vor putea face față creșterilor de prețuri ca să-și mențină puterea de cumpărare. Ceilalți, însă, vor trebui să strângă cureaua. Așadar, România este supusă unei politici redistribuționiste în toată splendoarea. Guvernul ia de la unii ca să dea la alții și mai și îndatorează țara pe parcurs pentru că nici așa nu face față”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Datele anunțate de INS sunt chiar mai îngrijorătoare în contextul vizitei reprezentanților FMI, care s-au întâlnit azi cu comisia buget-finanțe din Parlament, pentru a discuta starea economiei românești și a finanțelor statului.

”FMI-ul vine atunci când o țară are nevoie de împrumuturi și nimeni nu-i mai dă decât la dobânzi foarte mari. Atunci vine FMI-ul și îți dă banii. Dar, desigur, pune și câteva condiții. Condiții care vizează capacitatea țării de a-și replăti datoria contractată, dar și care îi afectează indirect suveranitatea. Problema e că dacă ai ajuns să ai nevoie de banii de la FMI, FMI va face legislația. Acum FMI-ul vine pentru că a crescut dramatic probabilitatea ca România să aibă nevoie de împrumuturile de la ei”, a explicat deputatul Claudiu Năsui.

USR avertizează că până la urmă toți cetățenii vor avea de suferit, chiar și celor cărora le-au crescut vremelnic salariile. Pentru că exuberanța nu durează niciodată prea mult.