Consilierii USR Sector 4 au obținut o victorie fără precedent în activitatea lor în Consiliul Local

Consilierii USR Sector 4 au obținut o victorie fără precedent în activitatea lor în Consiliul Local

Prin amendamentele propuse, au reușit realocarea sumei de 3.315.000 lei, de pe liniile bugetare cu impact minor asupra vieții cetățenilor din sector, în zona de educație școlară, preșcolară, profesională și de siguranță a copiilor și personalului din unitățile de învățământ.

Propunerile promovate sunt rezultatul activității consilierilor USR în Consiliul Local, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ din sector, dar și ca urmare a discuțiilor purtate cu elevii și părinții acestora.

Din motivarea amendamentelor reiese:
1. În domeniul educației, considerăm esențial să depunem toate eforturile pentru garantarea desfășurării actului educațional într-un mediu sigur pentru integritatea participanților. Astfel, solicităm bugetarea, pentru anul 2018, a sumelor necesare pentru proiectarea lucrărilor necesare obținerii avizului ISU pentru 23 de unități școlare, care nu dețin acest aviz. Lucrările pentru obținerea avizului presupun crearea de sisteme de detecție și stingere incendiu, asigurarea spațiilor în vederea evacuării în caz de pericol, etc.

2. La nivel de investiții în unitățile școlare, am primit nenumărate solicitări pentru execuția unor lucrări de izolare termică a Școlii Generale 100, din Calea Văcărești nr.296, deci rugăm să fie aprobat amendamentul prin care solicităm bugetarea sumelor necesare pentru execuția de lucrări de termoizolare la Școala Generală 100.

Succesul acestor amendamente se datorează consilierilor: Antonio Andrusceac, Cristi Matache, Sorin Ioan Ceacar, Mihaela Murgoci, Guilhem Moulin și Elena Iancu.