PSD refuză să facă o anchetă reală la SRI – Comisia din Parlament trebuie scoasă din zodia circului

PSD refuză să facă o anchetă reală la SRI – Comisia din Parlament trebuie scoasă din zodia circului

Deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, a participat marți la audierea fostului șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, în Comisia parlamentară de control al SRI, pentru a stabili dacă în timpul mandatelor sale din fruntea instituției au avut loc încălcări ale legii.

Deputatul arată că audierea ambasadorului George Maior a fost marcată de întrebări-acuzații venite din spațiul public din zona unor persoane cu probleme penale, acuzații care nu au fost niciodată probate.

“Ca membru al comisiei de control a SRI îi solicit public președintelui comisiei, domnului senator Claudiu Manda, să redea acestei instituții rolul pe care aceasta îl are potrivit Constituției și să renunțe la audierile maraton ce au ca singur scop crearea unor știri demne doar de revistele de scandal”, a declarat deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

USR atenționează că audierile din Comsia parlamentară de control al SRI sunt organizate în așa fel încât să se deformeze realitatea prezentată cetățenilor și să ajungem să credem că miza acestora nu este să aflăm adevărul în cazul unor posibile încălcări ale legii, ci mai degrabă de a genera știri fără nicio miză legală dar cu o puternică încărcătură mediatică, înscrise în retorica necesară doar unora. Această idee este întărită de faptul că șeful comisiei a refuzat să facă aceste interpelări chiar la Serviciul Român de Informații, așa cum a solicitat chiar George Maior.

Refuzul domnului Manda de a face o anchetă reală în interiorul SRI, conform statutului comisiei, ne demonstrează tuturor că în realitate nici domnul Manda și nici ceilalți colegi ai săi din PSD nu sunt interesați să realizeze un control cu adevărat democratic la SRI.

“În urma audierilor maraton de ieri, ce s-au întins pe durata a mai bine de 6 ore, tot ce am aflat a fost că în realitate cei care se distrau la pomana porcului în curțile Serviciului Român de Informații erau chiar liderii PSD de ieri și de azi, adică domnii Ponta și Dragnea, ceea ce știam deja”, a concluzionat Stanciu-Viziteu.