Președintele Dan Barna și mai mulți parlamentari USR vor sărbători Mica Unire la Focșani

Președintele Dan Barna și mai mulți parlamentari USR vor sărbători Mica Unire la Focșani

Președintele USR, Dan Barna, alături de mai mulți parlamentari ai partidului, vor sărbători Mica Unire, alături de focșăneni, în stradă.

În zilele de 23 și 24 ianuarie, cu prilejul aniversării Unirii Principatelor Române de la 1859, filiala USR Vrancea organizează la Focșani, în orașul Micii Uniri, un dublu eveniment:

  • Conferința ”Ce ne unește și ce ne desparte: rolul USR în politica românească în anul 2018”;
  • Campania ”USR e vocea ta!”, cel mai mare program de consultare publică organizat de partidul Uniunea Salvați România.

Aniversarea a 159 de ani de la Mica Unire este un prilej de bucurie pentru toți românii de pretutindeni, dar și un moment de populism pentru politicienii partidelor din România ultimilor 28 de ani, cei care, de la înălțimea tribunei oficiale, țin discursuri plictisitoare și lipsite de orice substanță.

Noi am ales o cale diferită de a face politică și de a aniversa unul din marile momente ale istoriei naționale. Cu prilejul Micii Uniri, USR nu se așază la tribuna oficială, ci se întoarce în stradă, printre oameni, pentru a fi alături de ei și de problemele lor.

Pe 24 Ianuarie, ieșim în stradă să ascultăm vocea cetățenilor din Focșani. Îi vom întâmpina cu un ziar – ”USR e vocea ta” – din care pot afla ce am făcut într-un an în Parlament, precum și cu un chestionar. Vrem să ascultăm și să discutăm proiectele, ideile și nemulțumirile oamenilor.

De asemenea, vrem să afle de la noi ce planuri avem și cum se pot implica. Totul pentru o Românie modernă și pro-europeană.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

■ Marți, 23 ianuarie 2018

16.00 – 18.00

Conferinţa de presă cu tema „Ce ne unește ne și ce ne desparte – Rolul USR în politica românească în 2018”. Evenimentul va avea loc la Green Park, Bulevardul Gării, nr. 6, Focșani.

Conferința va fi susţinută de preşedintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, alături de deputații USR Cristian Ghinea, Tudor Pop, Lucian Stanciu Viziteu și Cătălin Drulă.

Vom discuta despre rolul politic al USR în reformarea României, precum și alte subiecte de interes regional, de mare actualitate pentru 2018, anul Centenarului Marii Uniri, cum ar fi infrastructura rutieră și unirea Moldovei de restul țării prin autostrăzi.

Alături de reprezentanții mass-media și ai societății civile locale, sunt invitați membrii și simpatizanții USR.

Vom face împreună o analiză lucidă a stării actuale de lucruri din România pentru a vedea ce este de făcut pentru modernizarea reală a țării.

■ Miercuri, 24 Ianuarie 2018

10.30 – 13.00

Participare la programul  “Focșaniul Unirii” – civic walking tour, eveniment cultural alternativ prin intermediul căruia organizatorii, Clubul de jurnalism și implicare civică “Tineret în (re)acțiune” și Asociația „Eu, tu și ei”, îi provoacă pe focșăneni să fie turiști culturali în orașul lor și să se unească pentru salvarea și revitalizarea patrimoniului cultural al Focșaniului.

Credem că încurajarea spiritului civic, a cetățeniei active, în special în rândul tinerilor, este genul de activitate care poate genera schimbare.

15.00 – 16.30

Acțiune “USR e vocea ta” – Discuții în stradă ale membrilor USR cu cetățenii din municipiul Focșani.

Ne dorim să dăm mână cu mână și să găsim împreună cu cetățenii ce ideluri ne unesc și cum putem depăși ceea ce ne desparte.

Vă așteptăm!