Parlamentul European dezbate legile justiției din România

În condițiile în care la sfârșitul lunii vom avea deja investit Guvernul Dragnea 3, Parlamentul European a decis astăzi să aibă loc o dezbatere despre legile justiției din România pe data de 7 februarie. Noi considerăm că e binevenită o astfel de acțiune la nivelul Uniunii Europene. Este un semnal clar de susținere în lupta pentru o justiție sănătoasă.

Subiectul a mai fost dezbătut în luna decembrie prin vocea celor de la grupul Verzilor Europeni, USR a semnalat deraierile care se petrec la noi în țară iar președinta Ska Keller a tras un semnal de alarmă prin vocea sa. De această dată, ședința va avea loc la ora 15:00, ora alocată celor mai îngrijorătoare probleme din Europa și din lume.

Semnalarea abuzurilor din România în fața instituțiilor europene este absolut necesară în această perioadă. Pentru USR, Uniunea Europeană este un aliat natural în lupta pentru păstrarea independenței justiției.