USR va solicita președintelui Iohannis să propună un premier din afara coaliției toxice PSD-ALDE

USR va solicita președintelui Iohannis să propună un premier din afara coaliției toxice PSD-ALDE

Uniunea Salvați România va participa la consultările de la Cotroceni și va solicita președintelui Klaus Iohannis să facă o propunere de premier din afara coaliției toxice PSD-ALDE.

”În momentul de față, noi considerăm că soluția corectă este cea a alegerilor anticipate. Orice prim-ministru care va fi propus din partea coaliției PSD-ALDE va fi doar un pariu până la următoarea criză. Iar dacă președintele Iohannis va reuși să contureze o variantă alternativă, viitorul prim-ministru va trebui să guverneze cu actuala componență a Parlamentului care și-a dovedit, în majoritatea sa, limitele și intențiile.”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Dacă președintele Klaus Iohannis va propune un premier din afara coaliției PSD-ALDE, USR este dispus să discute cu noul premier și să susțină un viitor guvern, cu condiția ca acesta să accepte și să includă în programul de guvernare câteva cerințe importante.

USR cere abrogarea modificărilor legile justiției, susținerea inițiativei de interzicere a persoanelor care au condamnări penale în funcții publice, corectarea unor experimente fiscale adoptate în anul 2017 și stabilitate fiscală, modificarea sistemului electoral pentru alegerea în două tururi de scrutin.

USR nu va face parte din acest nou guvern, deși în partid există oameni competenți și pregătiți să ocupe posturi cheie într-o structură guvernamentală responsabilă. USR consideră că alegerile anticipate reprezintă soluția corectă și decentă în această situație, deoarece coaliția PSD-ALDE a devenit toxică pentru România și a demonstrat că nu este capabilă să guverneze.