Demiterea lui Tudose: PSD este incapabil să guverneze țara

Demiterea lui Tudose: PSD este incapabil să guverneze țara

 

USR consideră că retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eșecul majorității PSD-ALDE de a asigura guvernarea României. USR îi cere președintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE. România are nevoie de o guvernare stabilă, cinstită și competentă, care să funcționeze în interesul societății, nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și politicienii penali ai PSD și ALDE.

”Liviu Dragnea și PSD își bat joc de cetățeni de un an de zile. România a rămas din nou fără prim-ministru pentru că în PSD contează mai mult ce vrea șeful Dragnea decât stabilitatea țării. România are nevoie de o guvernare stabilă care să lucreze pentru dezvoltarea economiei și prosperitatea țării, nu de o criză politică aproape permanentă. PSD a dovedit, neechivoc, că nu este în stare să ofere această guvernare. Nu a reușit să îndeplinească promisiunile electorale și nici nu va reuși atâta timp cât interesele lui Dragnea sunt mai importante decât nevoile reale ale românilor”, a declarat președintele USR Dan Barna.

În primul an de guvernare, marile realizări ale PSD sunt:

– OUG 13
– demiterea guvernului PSD 1, Guvernul Grindeanu
– revoluția fiscală
– creșterea prețurilor la benzină, curent, unt, ouă, fructe
– desființarea criteriilor de competență în numirea directorilor din companiile de stat
– masacrarea legilor justiției
– prăbușirea cursului de schimb leu-euro
– demiterea guvernului PSD 2, Guvernul Tudose

De un an de zile, de când PSD a preluat guvernarea, oamenii sunt în stradă weekend de weekend ca să apere justiția, economia și democrația. Au început să protesteze împotriva Ordonanței 13 în ianuarie 2017, iar pe parcursul anului, cetățenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva experimentelor fiscale introduse de Guvernul PSD-ALDE și împotriva noilor legi ale justiției adoptate de majoritatea din Parlament.  

Uniunea Salvați România susține soluția alegerilor anticipate deoarece coaliția PSD-ALDE și-a pierdut orice fel de legitimitate de a mai guverna România. Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD. USR are oamenii competenți și este pregătit să participe la guvernare într-o nouă configurație politică.