Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele!

Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele!

Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele!

Anul acesta, autorităţile locale din peste 1400 localităţi din România au cheltuit 34 milioane lei, echivalentul a 8 milioane de euro, pe iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion.

Consilierii USR au găsit cheltuielile în bazele de date din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). De exemplu, în Cernavodă s-au alocat 587,553.35 de lei, în Vaslui 837,031.12 de lei, iar în Galați 1,701,705.00 de lei.

Ca să vă faceţi o idee, 8 milioane de euro, adică 34 milioane lei, reprezintă suma colectată exclusiv printr-o campanie de strângere de fonduri pentru a construi de la zero primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Sau, cu 34 de milioane de lei se pot acorda 340000 de burse de performanță pentru elevii cu rezultate bune la școală, sau 680000 de burse de ajutor social pentru copiii care provin din familii defavorizate. Din 34 de milioane de lei se pot construi 16 școli sau 32 de grădinițe în care vor învăța generații întregi de copii.

Gândiţi-vă ce s-ar putea face cu o astfel de sumă de bani pentru multe din școlile, spitalele și drumurile noastre în condițiile în care infrastructura din România se află cu 100 de ani în urmă.

Cu ajutorul Google Maps am creat o hartă cu localitățile unde s-au hotărât aceste achiziții directe pentru iluminat festiv și artificii de Revelion, toate fără licitație.

Link hartă iluminat festiv: https://www.google.com/maps/d/viewer…

Pentru mai multe detalii, puteti verifica si dumneavoastră situația celor peste 1400 de localități din Romania a achizițiilor directe pentru cheltuieli de Crăciun 2017 și iluminatul festiv de Revelion 2018 (sursa: SEAP):
https://www.google.com/maps/d/viewer…