USR: Regele Mihai I va rămâne în istoria României ca un simbol al luptei pentru libertate şi pentru democraţie

USR: Regele Mihai I va rămâne în istoria României ca un simbol al luptei pentru libertate şi pentru democraţie

Uniunea Salvați România transmite un mesaj de condoleanțe Familiei Regale după anunțul trist al morții Regelui Mihai I. Majestatea Sa Regele Mihai I va rămâne în istoria României ca un simbol al luptei pentru libertate, democrație și modernizarea țării.

”Ultimul senior al istoriei noastre a ieșit din scenă. Majestatea sa Regele Mihai I al României a încheiat astăzi povestea unuia dintre cele mai complexe destine din istoria noastră modernă. A fost simbolul și speranța unor generații, iar de astăzi se așază în legenda cărților noastre de istorie. Dumnezeu să-l odihnească”, este mesajul de condoleanțe transmis de președintele USR Dan Barna.

Poporul român nu va uita niciodată contribuția Regelui Mihai I la menținerea identității naționale și consolidarea României ca stat independent și suveran. Majestatea sa va fi întotdeauna un reper moral la care națiunea română va privi cu respect şi apreciere.

Discursul pe care Regele Mihai I l-a rostit de la tribuna Parlamentului în noiembrie 2011 va rămâne cel mai bun și mai credibil discurs despre patriotism, care își va păstra ecoul peste ani și ani.

„Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”.