USR apără Piața Victoriei

USR apără Piața Victoriei

Parlamentarii și consilierii USR din București au protestat, sâmbătă, în stradă împotriva abuzului puterii PSD care a încercat să elibereze Piața Victoriei, prin violență, pentru a face loc târgului Gabrielei Firea.

Și Ion Iliescu a eliberat Piața Universității, tot prin violență, în 1990. PSD-ul de azi folosește Jandarmeria ca bâtă împotriva celor care contestă o putere care încearcă să acapareze statul pentru ca o gașcă de corupți, condusă de Liviu Dragnea, să scape de justiție.

PSD batjocorește Constituția României în care dreptul la liberă întrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un târg în Piața Victoriei, loc consacrat pentru proteste, în care nu au fost organizate niciodată târguri, reprezintă practic o interzicere a protestelor.

Nu este întâmplător că primărița PSD a organizat târguri în toate piețele din București. Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai în luna în care legile anti-justiție se adoptă în Parlament.

”În majoritatea cărților, filmelor și anchetelor reale criminalul se întoarce, într-un fel sau altul, la locul faptei, sperând să ascundă, să repare sau evite deznodământul… Este exact ce fac astăzi PSD, Liviu Dragnea și Gabriela Firea încercând să inventeze un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, locul în care au început nemernicia pe care PSD o administrează României din februarie încoace, sperând, naiv, să prostească o națiune întreagă și să amâne un deznodământ al cărui prim pas este demisia domnului Liviu Dragnea pentru furt de justiție cu premeditare”, a scris președintele USR Dan Barna într-o postare pe Facebook.

”Condamn tentativa Gabrielei Firea de a scoate protestatarii din Piața Victoriei sub pretextul organizării unui târg de Crăciun. Atât pretextul cât și motivația lui denotă o gândire profund totalitară. A fost o decizie iresponsabilă, menită să creeze tensiuni – lucru care s-a și întâmplat azi. Sunt alături de protestatarii care își apără agora de exprimare civică. Victoria lor de azi e un avertisment pentru toți cei care vor să înăbușe libertatea de exprimare a cetățenilor”, a fost mesajul de azi al vicepreședintelui USR Vlad Alexandrescu.