USR cere demisia ministrului Tudorel Toader care a fost avocatul lui Dragnea la CCR

USR cere demisia ministrului Tudorel Toader care a fost avocatul lui Dragnea la CCR

 

Uniunea Salvați România salută decizia Curții Constituționale în dosarul Belina și cere demisia ministrului Justiției Tudorel Toader care a fost avocatul lui Liviu Dragnea în fața judecătorilor CCR.

La dezbaterea sesizării inițiate de Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Tudorel Toader a contestat în fața judecătorilor CCR competenţa DNA de apreciere a legalităţii unei hotărâri de guvern. Practic, Tudorel Toader s-a transformat în avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu și, indirect, al lui Liviu Dragnea și Tel Drum la Curtea Constituțională.

Anterior, ministrul Justiției a făcut declarații publice în care a susținut că procurorii nu ar trebui să ancheteze Hotărârea de Guvern care a permis transferul ilegal al lacului Belina și al brațului Pavel al Dunării către CJ Teleorman și ulterior către firma Tel Drum.

Pledoaria de la CCR și declarațiile ministrului Tudorel Toader reprezintă o imixtiune gravă, fără precedent în ultimii 10 ani, în activitatea procurorilor și trebuie să plece din funcție pentru acest abuz.

”Sprijinul ministrului Justiției pentru liderii PSD-ALDE care au încercat să deturneze ancheta din acest dosar reprezintă un atentat grav la independența sistemului judiciar din România și trebuie sancționat ferm. În războiul liderilor PSD – ALDE cu Justiția s-a ajuns prea departe, iar numele ministrului Justiției Tudorel Toader, continuator fidel al predecesorului său Florin Iordache autorul Ordonanței 13, va rămâne în memoria noastră ca un simbol contrareformei în Justiție”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Curtea Constituțională a respins, joi, cu unanimitate sesizarea inițiată de Călin Popescu Tăriceanu, aliatul lui Liviu Dragnea, cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, în dosarul Belina.

DNA a început o anchetă cu privire la împrejurările în care au fost adoptate hotărârile de Guvern care au trecut insula Belina și Brațul Pavel din proprietatea publică exclusivă a statului în proprietatea Consiliului Județean Teleorman. Aceste hotărâri de Guvern au modificat geografia României pentru Liviu Dragnea.