USR cere coaliției de guvernarea PSD – ALDE să oprească experimentul Mișa la care este supusă economia României

USR cere coaliției de guvernarea PSD – ALDE să oprească experimentul Mișa la care este supusă economia României

Partidul Uniunea Salvați România cere coaliției de guvernarea PSD – ALDE să oprească experimentul Mișa la care este supusă economia României

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a adus din nou în dezbaterea publică taxa de solidaritate pentru angajatori, una dintre măsurile declarate „discutate și uitate” de premierul Mihai Tudose.

”Anunțul ministrului Ionuț Mișa arată incompetența guvernului Dragnea – Tudose în gestionarea responsabilă a finanțelor publice. Pentru acoperirea promisiunilor electorale mincinoase, guvernarea PSD – ALDE recurge la măsuri fiscale disperate care bulversează mediul economic de afaceri din România.”, susține deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al partidului Uniunea Salvați România.

”În scurtul său mandat, Ionuț Misa a reușit deja să gonească investitorii străini prin haosul de declarații și propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea Pilonului 2 de pensii încă din timpul audierilor, o idee la care încă nu suntem convinși că a renunțat.”, afirmă și Claudiu Năsui, membru USR în Comisia de buget – finanțe din Camera Deputaților.

Ionuț Mișa a fost principalul susținător al mecanismului „Split-TVA”, un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Același ministru a mințit că nu crește taxe și impozite, după care a majorat accizele pe carburanți cu 20% de la o lună la alta.

”Acest ministru acum ne spune că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu știm din ce, nu știm de unde. Știm doar că va fi 2% și că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuția avuției către PSD și clientela lor?!”, se întreabă retoric deputatul USR, Claudiu Năsui.

Grav este că propunerea ministrului Mișa este însoțită de alte declarații scandaloase prin care românii sunt anunțați că măsurile promise de PSD în campania electorala vor fi amânate sau abandonate.

Impozitul zero pentru venituri mai mici de 2000 de lei a fost amânat, nu se știe până când iar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% și a contribuțiilor de la 39% la 35% este necesară pentru a anula scăderea salariilor ca urmare a transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Practic, promisiunea majorării salariilor din sectorul public cu 25% de la 1 ianuarie 2018 este anulată prin mutarea contribuiților la angajat. De asemenea, legea pensiilor care promitea majorarea pensiilor prin creșterea punctului de pensie până la 1775 lei in 2020 nu este prevăzută în bugetul pentru anul viitor.

”Guvernarea PSD – ALDE a aruncat România într-un experiment fiscal fără precedent care pentru susținerea unor promisiuni populiste a sacrificat stabilitatea bugetară și dezvoltarea sustenabilă a economiei românesți.”, conchide deputatul Cristian Seidler, liderul grupului parlamentar USR.