Scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis cu privire la noii miniștri din Guvernul Tudose

Scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis cu privire la noii miniștri din Guvernul Tudose

 

Uniunea Salvați România a transmis, luni, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis în care își exprimă încrederea că va numi în funcție doar persoane care respectă criteriile de integritate și profesionalism necesare îndeplinirii cu demnitate și eficiență a mandatelor ce le vor fi încredințate.

Redăm textul integral al scrisorii deschise:

Stimate Domnule Președinte al României,
 
România a traversat anul acesta mai multe crize politice care au avut la origine încercarea partidului de guvernământ de a-și apăra politicienii suspectați pentru corupție.

Numirea unor miniștri a căror integritate este pusă sub semnul întrebării de justiție și de opinia publică, în locul unor miniștri care au plecat din Guvern din cauza acelorași probleme, ar reprezenta focarul crizei următoare. România are nevoie de demnitari integri și competenți care să lucreze în folosul cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, în condiții de stabilitate politică.
 
Numirea în Guvern a unor politicieni cu probleme de integritate transmite un semnal negativ către societate care  va înțelege că meritele profesionale și cinstea sunt facultative pentru obținerea unor înalte poziții în stat. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care românii onești și competenți aleg să părăsească țara, descurajați de ascensiunea unor persoane pe alte criterii decât meritul. Mulți îți vor pierde încrederea în instituțiile statului și în viitorul României ca stat modern și european în care primează valoarea și nu apartenența la un clan familial sau politic.
 
Credem că este responsabilitatea noastră, a forțelor reformatoare din societate, să spunem nu acestor practici care amintesc de premodernitate și nu au nicio legătură cu acea Românie spre care aspirăm.
 
În acest context, domnule Președinte, ne exprimăm încrederea că veți numi în funcție doar persoane care respectă criteriile de integritate și profesionalism necesare îndeplinirii cu demnitate și eficiență a mandatelor ce le vor fi încredințate.