A fost reactivată Comisia de Tăiat Hârtii, într-o nouă formulă

A fost reactivată Comisia de Tăiat Hârtii, într-o nouă formulă

Uniunea Salvați România, cu sprijinul Platformei România 100, anunță lansarea proiectului Comisia de Tăiat Hârtii 2 (CTH2).

Proiectul continuă inițiativele de reducere a birocrației statului în relația cu cetățeanul.Pe site-ul www.comisiadetaiathartii.ro pot fi făcute propuneri noi de debirocratizare ce afectează actualmente atât cetățeanul de rând, cât și activitatea firmelor.

”USR este singurul partid care își dorește și își propune să sprijine efectiv modernizarea  administrației publice din România. Considerăm natural ca USR, un partid nou pe scena politică, să se alăture unui asemenea demers amplu și important pentru cetățeanul român”, declară președintele Uniunii Salvați România, Levente Elek.

”Simplificarea procedurilor birocratice este o necesitate prin care un stat își arată respectul cuvenit față de cetățeni​. ​Debirocratizarea trebuie să continue ca un exercițiu de presiune și de acțiune politică și civică”, afirmă Dacian Cioloș, președintele Platformei România 100.

Cum funcționează proiectul? Pe site pot fi introduse sesizări despre proceduri inutile / costisitoare. Sesizările sunt analizate de voluntarii CTH2 și sunt transformate în diverse acțiuni, precum interpelări parlamentare, proiecte de legi ce vor fi propuse de parlamentarii USR, propuneri de simplificare adresate administrației publice, presiune civică asupra instituțiilor.

Echipa de proiect e formată exclusiv din membri si voluntari USR și România 100 care au ales să se implice pentru schimbarea relației dintre noi și stat.

”Anul trecut am început acest demers câțiva oameni din guvern. Acum revenim cu forțe proaspete, sunt impresionat de reacția celor peste 200 de voluntari USR și România 100, așteptăm și pe alții”, afirmă deputatul Cristian Ghinea, coordonatorul proiectului.

”Sătul până peste cap de guvernele care taie frunză la câinii birocrației, am decis să ajut la tăiatul de hârtii pentru noi toți”, spune Andrei Mărculescu, unul dintre cei peste 200 de voluntari CTH2.

Proiectul Comisia de Tăiat Hârtii 2 este o provocare îndrăzneață care va pune presiune pe stat să fie rațional, prietenos și eficient în relația cu cetățenii.