PSD-ALDE refuză curățarea Parlamentului

PSD-ALDE refuză curățarea Parlamentului

USR este singurul partid care luptă deschis împotriva conflictelor de interese în Parlament, a promovării în funcții de conducere a parlamentarilor condamnați penal și a agresivității de limbaj și fizice.

Am propus azi mai multe amendamente pentru integritate și decență în Parlament la dezbaterea privind Codul de conduită al senatorilor și deputaților, care au înfuriat majoritatea PSD-ALDE.

Evident, au fost respinse doar că, surprinzător sau nu, USR a fost singurul partid care a votat pentru aceste minime cerințe de decență în viața politică, celelalte grupuri parlamentare votând împotrivă.

Vom rămâne ca un ghimpe pentru PSD și vom reveni cu propunerile, până când acestea vor fi adoptate. Suntem convinși că vor fi, mai devreme sau mai târziu.

Amendamentele USR:

– Împotriva conflictelor de interese: Obligația parlamentarilor să informeze birourile permanente și să se abțină de la vot în situația în care ei personal sau o rudă până la gradul al III-lea au un interes de afaceri într-un proiect de lege.

– Interzicerea accesului penalilor în funcții de conducere: Persoanelor condamnate penal le este interzis să facă parte din conducerea Parlamentului, a comisiilor și a grupurilor parlamentare până la reabilitare.

– Comportament decent: Parlamentarii trebuie să aibă un comportament decent, să nu folosească în nicio împrejurare violența fizică sau verbală, să nu folosească expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase.