Moțiune împotriva ministrului Sănătății: Domnule Bodog, opriți dricul! România vrea să coboare!

Moțiune împotriva ministrului Sănătății: Domnule Bodog, opriți dricul! România vrea să coboare!

Astăzi a avut loc în Camera Deputaților dezbaterea moțiunii simple pentru demiterea ministrului Sănătății Florian Bodog.

Deputatul USR Tudor Pop a făcut un apel la colegii deputați din toate partidele să voteze moțiunea deoarece Florian Bodog va duce sistemul de sănătate la o moarte lentă și dureroasă.

Discursul integral al lui Tudor Pop:

Domnule ministru al Sănătății,

Recunosc că nu mă bucur să vă întâlnesc azi, aici.

Și eu și alte milioanele de români am fi preferat să fiți la minister, în prima linie, luptând cu problemele sistemului de sănătate.

Cu epidemia de rujeolă, cu situația dezastruoasă a spitalelor județene, cu lipsa de bani și de personal, cu o Casă de Asigurări care fură de la pacienți,cu proiectul celor trei spitale regionale, cu creșterile salariale promise în campanie de PSD.

Dvs., în schimb,ați fost în prima linie într-o singură luptă: cea a plagiatului. Apropo, o veste bună: jurnalista Emilia Șercan v-a găsit teza de doctorat pe care ați rătăcit-o anul trecut și ne arată cum ați plagiat 147 din cele 232 de pagini.

Doamnelor și domnilor deputați, stimați colegi dinComisia de Sănătate, domnule președinte Liviu Dragnea, fac un apel la conștiința dvs.!

Când vă gândiți la SĂNĂTATE, gândiți-văo secundăși la milioanele de români care nu se bucură de privilegiile dvs.

Care nu-și pot rezolva problemele de sănătate cu un simplu telefon,care nu pot zbura în două ore la Viena pentru un tratament de urgență, care nu-și permit servicii private de sănătate.

Gândiți-vă la româniicare își tratează copiii în spitale insalubre și fără dotări, la românii care așteaptă cu lunile dupa un RMN, la românii care nu au acces la medicamente pentru că exporturile paralele prosperă.

Gândiți-vă și la cele 50 mii de cadre medicale care au plecat din România în ultimii zece ani, apoi gândiți-vă la cei care au rămas.

Gandiți-vă la ei ca la niște oameni, nu ca la niște cifre saustatistici.

Oameni ca dvs. care în momente cheie ale vieții lor au nevoie de ajutorul sistemului de sănătate. Să vă dau câteva exemple de astfel de oameni:

Gheorghe Foceag. Mare ars. 70 de ani. Pensionar. Contribuabil de o viață. Plimbat aproape 500 de km între spitalele județene pentru că nu există paturi disponibile.

  • Vă rog, domnule ministru, unde sunt cele 10 paturi pentru ”marii arși” promise de PSD pentru fiecare spital județean?

Andrei Chelari. 27 de ani, angajat și contribuabil, suferă de o boală autoimună gravă.

În pericol de moarte, pentru că tratamentul său nu mai este disponibil de peste două luni. În situația lui sunt mii deromâni.

  • Domnule ministru, ați ”ieftinit” medicamentele până au dispărut de pe piață. Și cele ieftine si cele scumpe. Cum ne explicați acest fenomen?

Petre. Avea 16 ani și 8 luni și cancer în faza avansatăcând a fost trimis acasă de Spitalul Județean Iași pe motiv că reprezintă doar o cheltuială în plus pentru spital.

  • Apropo, domnule Bodog, în ce stadiu se află Institutul Regional de Oncologie din Timișoara? Din investiția promisă de 15 milioane de lei în anul 2017, ați alocat până acum doar 511 mii lei.Un bolnav de cancer nu are voie să-șiirosească banii și energia alergând între mai multe spitalepentru investigații și tratament, așa cum se întâmplă în realitate.

Acestea, stimați colegi, sunt cazuri realedin România profundă, România anului 2017.

Aceasta este România dvs. și așa arată sistemul de sănătatepatronat de PSD-ALDE și plătit din bani publici. Milioane de pacienți se simt înșelați, zeci de mii de cadre medicale se simt date la o parte dintr-un sistem corupt de interese de partid ce urmăresc doar privilegii personale și doar sifonarea banului public.

Am ajuns să orbecăim cu toții printr-un sistem bolnav, iar singurul ajutor VINE de la medici onești,de la asociații și oameni obișnuiți care se organizează și se ajută unii pe alții. De la coaliția majoritarăVINE doar o moarte lentă și dureroasă împachetată în frumoase grafice promisiuni electorale.

Așa că, domnule Bodog, stimați colegi, OPRIȚI DRICUL! România vrea sa coboare!

USR cere și va vota demiterea ministrului Florian Bodog. Vă mulțumesc.