USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru a nominaliza cele mai competente persoane la conducerea Curții de Conturi și ANRE

USR organizează un concurs deschis de CV-uri pentru a nominaliza cele mai competente persoane la conducerea Curții de Conturi și ANRE

Uniunea Salvați România lansează o invitație deschisă tuturor profesioniștilor din societate pentru a-și trimite candidaturile în vederea alegerii celor mai competente persoane care să fie nominalizate din partea partidului în comitetele de conducere de la Curtea de Conturi și Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

”În ultimii 27 de ani, partidele tradiționale au numit în funcțiile de conducere din companiile de stat oamenii de partid, fără competențe în domeniu, doar pe criteriul loialității. USR este un partid altfel, iar Biroul Național a decis să organizeze un concurs deschis de CV-uri adresat nu doar membrilor USR, ci oricărui profesionist integru din societatea civilă, pentru a nominaliza în mod real cele mai competente persoane în comitetele de conducere de la Curtea de Conturi și ANRE. Candidații trebuie să aibă experiență în domeniu, să cunoască bine legislația română și europeană și să aibă un renume profesional bun”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR și vicepreședinte al partidului.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru aceste funcții, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Astfel, candidații pentru Curtea de Conturi trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite și pregătire profesională temeinică. Membrii Curții de Conturi nu pot să facă parte din partide politice sau să desfășoare, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț.

Candidații pentru ANRE trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputație, cu studii superioare și pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum și experiență de minimum 5 ani în funcții de conducere în instituții publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice și al gazelor naturale.

Criteriile suplimentare ale USR vizează integritatea morală a candidaților: nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări, sau au obținut diplome sau alte titluri științifice prin plagiat (furt intelectual) sau persoane care au fost implicate în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese.

Candidaturile trebuie să conțină CV-urile persoanelor care aplică, dar și un plan de acțiune pentru transparentizarea și îmbunătățirea activității instituțiilor.

Uniunea Salvați România are dreptul legal,la fel ca și celelalte partide politice, de a face nominalizări pentru comitetele de conducere de la Curtea de Conturi și Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Decizia asupra desemnării persoanelor în respectivele comitete de conducere se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente și în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 28.09.2017 – 03.10.2017, la adresa de e-mail: [email protected]. Biroul Național al Uniunii Salvați România va selecta în ședința de miercuri, 4 octombrie 2017, candidații ce vor fi nominalizați din partea partidului.