Primăria Popești Leordeni organizează un simulacru de dezbatere pe tema gropii de gunoi Glina

USR protestează ferm împotriva deciziei Primăriei Popești Leordeni de a organiza un simulacru de dezbatere pe o temă atât de importantă cum este reînnoirea autorizației de funcționare a gropii de gunoi Glina.

Conform unui comunicat publicat miercuri 27 septembrie 2017 pe site-ul Primăriei Popești Leordeni, aflăm cu stupoare că joi, 28 septembrie, la ora 16,00, în Casa Parohială Catolică (strada Merilor nr 5, Popești Leordeni) va avea loc o dezbatere publică pe tema gropii de gunoi Glina.

Considerăm că decizia de a anunța cu numai o zi înainte data unei astfel de dezbateri, de o importanță covârșitoare pentru întreaga comunitate locală, nu reprezintă altceva decât intenția clară a actualei conduceri a Primăriei din Popești Leordeni de a împiedica accesul la dezbatere a locuitorilor direct afectați de focarul de infecție reprezentat de groapa de gunoi Glina.

Mai mult decât atât, metoda prin care este făcut public anunțul (o notă de trei rânduri în josul paginii oficiale a Primăriei), stabilirea pentru dezbatere a unei zile lucrătoare și a unei ore la care majoritatea dintre noi se află la serviciu, toate vin să confirme o dată în plus caracterul duplicitar al acestei decizii.

Este inadmisibilă intenția străvezie a actualului primar nu doar de a lua în discuție reautorizarea unei gropi de gunoi, adevarată catastrofă ecologică la marginea unui oraș în plină expansiune, cu peste 50.000 de locuitori, dar și de a bloca accesul publicului la aceste discuții.

USR solicită Primăriei orașului Popești Leordeni anularea acestui simulacru și organizarea unei serii de dezbateri reale pe parcursul mai multor zile, care să permită comunității locale un acces real la discuțiile legate de un subiect care o privește în mod direct.