USR lansează seria de evenimente ,,Educația, încotro?”

USR lansează seria de evenimente ,,Educația, încotro?”

Uniunea Salvați România va organiza miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 15.00, o dezbatere pe tema Educației Naționale, cu scopul de a identifica cele mai relevante soluții în combaterea lacunelor sau problemelor actualului cadru legislativ.

Acesta este primul eveniment din seria dezbaterilor ,,Educația, încotro?” care își propune să contureze trei direcții strategice reprezentate de combaterea abandonului școlar, promovarea educației pentru sănătate în școli, dar și identificarea provocărilor învățământului privat.

Evenimentul va reuni la masa rotundă atât reprezentanți ai societății civile, ai organizațiilor naționale de profil, ai administrației publice centrale, cât și deputați și senatori ai partidului Uniunea Salvați România.

În urma dezbaterilor, USR își propune să inițieze o serie de propuneri legislative pe marginea subiectelor abordate, dar și să contureze o rezoluție ce va aduce în atenția factorilor decidenți problemele stringente cu care se confruntă sistemul de educație din România.

În contextul anacronismului și a lipsei de viziune pe termen lung în ceea ce privește sistemul național de educație, Uniunea Salvați România și-a asumat, în această sesiune legislativă, ca prioritate, optimizarea și eficientizarea actualul pachet de legi din învățământ.