PSD continuă planul de izolare a președintelui Iohannis

PSD continuă planul de izolare a președintelui Iohannis

Președintele a fost exclus din procedura de declanșare a referendumului

Partidul Uniunea Salvați România denunță strategia coaliției PSD-ALDE de a reduce atribuțiile Președintelui României, în încercarea de a acapara total puterea în stat.

Atribuțiile președintelui au fost reduse, marți, prin adoptarea proiectului de modificare a Legii Referendumului, care prevede că Guvernul va stabili, prin hotărâre, data la care poate avea loc o consultare populară pentru revizuirea Constituției. Până  în prezent, era nevoie de o lege adoptată de Parlament și promulgată de Președinte pentru a stabili data referendumului. În acest fel, președintele  avea posibilitatea de a solicita reexaminarea legii adoptate și de a verifica constituționalitatea acesteia.

Uniunea Salvați România a votat, marți, împotriva proiectului de modificare a legii de organizare a referendumurilor, care deși este o temă majoră, nu este urgentă. Utilizarea temei unui referendum ca miză socială a acestor zile nu face decât să ascundă după o perdea de fum adevărata problemă – lupta împotriva justiției.

”Să fie foarte clar pentru toți cetățenii României, acest subiect al referendumului pentru modificarea Constituției, reactivat în urma unei decizii de weekend, nu este altceva decât o fumigenă față de adevărata ticăloșie care continuă să se întâmple în aceste zile, respectiv încercarea de politizare și subordonare a justiției”, a declarat deputatul USR Dan Barna, într-o intervenție în plenul Parlamentului.

USR consideră că legislația privind organizarea referendumurile este extrem de importantă pentru orice stat din lume și nu există motive pentru a expedia această temă în câteva minute de pseudo-dezbatere, așa cum s-a întâmplat marți în Parlamentul României.