Parlamentul României nu este o companie cu acțiuni la purtător

Parlamentul României nu este o companie cu acțiuni la purtător

Reprezentanții USR și ai celorlalte partide din opoziție au refuzat să participe, marți, la ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, în semn de protest față de modul în care liderul PSD Liviu Dragnea tratează Parlamentul României ca pe o marionetă aflată la cheremul său și al intereselor de partid.

Domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a convocat un simulacru de sesiune extraordinară după care a plecat în concediu delegându-și atribuțiile colegului servil Florin Iordache. Toți cei 4 membri ai Biroului Permanent din partea opoziției au fost azi la Camera Deputaților, dar nu au intrat în ședință în condițiile în care Liviu Dragnea și alți reprezentanți PSD nu au binevoit să fie prezenți.

”În lipsa reprezentanților opoziției, ședința Biroului Permanent nu a avut cvorum, iar sesiunea extraordinară nu a fost convocată. Convocarea plenului Camerei Deputaților în lipsa unei ședințe valide de BP, fără nicio bază legală și constituțională, este abuzivă, iar USR va sesiza Curtea Constituțională”, a declarat deputatul USR Cristian Ghinea, secretarul Camerei Deputaților.

Reprezentanții USR au reclamat, marți, faptul că nici măcar cu o oră înainte de începerea ședinței Biroului Permanent, nu au primit ordinea de zi detaliată.

Cristian Seidler, liderul grupului parlamentar USR din Camera Deputaților, a propus ca toți membrii BP să semneze un proiect de modificare a regulamentului Camerei Deputaților astfel încât cu cel puțin 24 de ore înainte de sedință membrii partidelor și presa  să aibă ordinea de zi detaliată.

”Pretextul convocării în procedură a urgență Parlamentului pentru aprobarea Ordonanței 54/2017 cu privire la amânarea evaluării școlilor doctorale este absurd. Anul școlar 2016/2017 s-a încheiat deja, iar școlile doctorale sunt închise până în octombrie, așadar această Ordonanță putea să aștepte până în septembrie”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.