Exercițiu de democrație internă – 40% dintre membrii USR au votat în prima zi a referendumului

Exercițiu de democrație internă – 40% dintre membrii USR au votat în prima zi a referendumului

Aproape 40% dintre membrii USR au votat în prima zi a referendumului intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție.

Astfel, până marți dimineața, la ora 8:00, au votat 727 de membri USR din cei 1829 înregistrați în lista electronic, prezența la vot fiind de 39,75%.

Acest referendum este un exercițiu de democrație internă, USR fiind un partid modern care încurajează dezbaterile pe orice subiect. În interiorul partidului, membrii USR au viziuni diferite pe tema definirii noțiunii de familie de aceea, în lipsa unei opinii unitare, conducerea partidului a decis organizarea referendumului intern, cel mai democratic mecanism prin care poate fi fundamentată o decizie.

Înaintea referendumului a avut loc o campanie internă în care au fost prezentate, prin clipuri video și alte materiale, argumente pro și contra poziționării partidului. Mesajele și clipurile din campania internă reprezintă puncte de vedere ale susținătorilor uneia sau alteia dintre opțiunile supuse consultării membrilor și nu poziția USR ca partid, acesta urmând să fie definită în urma rezultatului referendumului.