Premierul Tudose aduce fosta Securitate din nou la putere

Premierul Tudose aduce fosta Securitate din nou la putere

Partidul Uniunea Salvați România cere premierului Mihai Tudose să revoce numirea lui Leonid Moisiu din funcția de președinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici, în semn de respect față de români și de instituțiile democratice ale statului român.

USR contestă decizia premierului Mihai Tudose de a numi în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un colaborator al fostei Securităţi a regimului comunist. Leonid Moisiu nu întrunește criteriile de integritate pe care le impune această funcție, iar numirea sa este inacceptabilă.

Consecvent cu modul de guvernare al PSD, premierul Mihai Tudose întoarce România în urmă cu 30 de ani și numește în funcții importante din statul român oameni politici cu grave probleme de moralitate, integritate și competență. Nu este surprinzător că Mihai Tudose se înconjoară de foști colaboratori ai Securității și regimului comunist deoarece întreaga guvernare are o astfel de factură, iar în 20 de ani de prezență în viața politică domnul Mihai Tudose nu are nicio realizare profesională notabilă”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

În contextul acestei numiri, Uniunea Salvați România critică și influența pe care Darius Vâlcov, fost ministru judecat explicit pentru corupție, o are asupra noului Guvern. Este revoltător faptul că Darius Vâlcov a realizat evaluarea care a dus la căderea Guvernului Sorin Grindeanu, iar foștii săi angajați primesc funcții din partea noului prim-ministru. Leonid Moisiu a fost director executiv al Primăriei Slatina, angajat direct de primarul Vâlcov.

USR este un partid modern și pro-european care se disociază ferm, explicit și neechivoc de tot ceea ce a însemnat regimul comunist și reminiscențele sale.