USR: Prin acțiunile sale, Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD – ALDE asupra justiției

USR: Prin acțiunile sale, Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD – ALDE asupra justiției

Partidul Uniunea Salvați România protestează față de decizia ministrului Justiției de a sesiza Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficiența managerială a Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție.

Conform Art. 132 din Constituția României, procurorii și structurile de parchet îți desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției care ar trebui  să-și folosească această autoritate pentru o activitate eficientă a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le subminează activitatea.

Din păcate, sub aparența unei legitimități procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin acțiunile sale, favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiției la care asistăm de o jumătate de an.

”Consecvent declarațiilor și acțiunilor de până în prezent, Uniunea Salvați România consideră că lupta anti-corupție trebuie continuată ferm și sprijină activitatea instituțiilor de cercetare penală în vederea combaterii faptelor ilicite și întăririi statului de drept.”, susține Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR.