Clotilde Armand: Noi nu votăm împotriva sportului, ne abţinem când nu sunt clare intenţiile unui proiect

Clotilde Armand: Noi nu votăm împotriva sportului, ne abţinem când nu sunt clare intenţiile unui proiect

Consilierii USR din Sectorul 1 s-au abţinut la votul de vineri din Consiliul Local la proiectul referitor la finanţarea clubului de fotbal Rapid, invocând nerespectarea termenului legal de documentare şi lipsei de claritate a intenţiilor primarului Dan Tudorache.

Proiectul de hotărâre introdus de primar se referea la „înfiinţarea unei Comisii care să aibă că obiectiv obţinerea de informaţii, negocierea şi analizarea posibilităţii înfiinţării unei entităţi unice care să deţină toate drepturile patrimoniale în legătură cu brandul Rapid şi care să fie coordonată prin reprezentanţi ai aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1”.

Consilierii USR au decis să nu mai voteze niciun proiect care nu respectă termenul de înştiinţare de cinci zile dinaintea unei şedinţe ordinare de Consiliu local, iar acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei în ultima clipă, printr-un simplu mail primit azi la opt dimineaţă.

Primarul PSD Dan Tudorache are posibilitatea să reintroducă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe aceeaşi problemă cu documentaţia necesară şi să permită consilierilor studierea sa.

„Nu ne-am opus niciodată în Consiliul local dacă un proiect are o justificare clară, indiferent cine l-a propus. Nu ne putem juca totuşi cu banii contribuabililor, să facem orice, oricând, oricum. Noi nu votăm împotriva sportului, ne abţinem când nu sunt clare intenţiile unui proiect”, a declarat Clotilde Armand.

Cheltuielile pentru finanţarea clubului de fotbal Rapid s-ar putea ridica pe an la 5% din bugetul sectorului, respectiv 17,5 milioane de euro. Proiectul de hotărâre introdus pe ordinea de zi de astăzi ar fi permis înfiinţarea unei comisii formate din reprezentanţi din Primărie care să decidă viitoare finanţare, fără o modalitate clară prin care Consiliul local să poată să-şi spună cuvântul.

Consilierii USR au votat în urmă cu câteva săptămâni toate proiectele de sprijinire a activităţilor sportive, în condiţiile în care existau justificări clare şi un beneficiu pentru locuitorii sectorului.