USR: Tot ce poate oferi României coaliția PSD-ALDE este zero

USR: Tot ce poate oferi României coaliția PSD-ALDE este zero

Partidul Uniunea Salvați România critică în mod public noul” Guvern PSD-ALDE, condus de Mihai Tudose, din care fac parte peste jumătate din foștii miniștrii cu performanțe zero din Guvernul Sorin Grindeanu. Cel mai elocvent exemplu este menținerea în funcția de ministru al Sănătății al lui Florian Bodog, care a fost incapabil să gestioneze epidemia de rujeola ce a făcut zecii de victime în România de la începutul anului.

Fostul ministru al economiei Mihai Tudose, azi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, în primele șase luni de guvernare PSD-ALDE a avut zero realizări, așa cum i-a spus propriul partid. Asta e tot ceea ce are mai bun PSD-ALDE în rândurile sale, zero? Chiar nu ați găsit în PSD și ALDE o persoană mai competentă pentru ministerul Sănătății decât domnul Florian Bodog? Cine poartă răspunderea pentru zecile de copii decedați în epidemia de rujeolă ? Ce a făcut domnul Florian Bodog pentru a o limita și pentru a preveni o următoare asemenea epidemie? Domnule Mihai Tudose, alături de colegii dumneavoastră din PSD și ALDE, v-ați pierdut legitimitatea de a mai conduce România”, a declarat Cristian Seidler în discursul din plenul Parlamentului la votul pentru învestirea noului Guvern.

Din noul” Guvern PSD-ALDE face parte și Lia Olguța Vasilescu, care își păstrează funcția de ministru al Muncii, deși este principala responsabilă pentru elaborarea proiectului defectuos al Legii salarizării unitare, care s-a dovedit că nu poate fi susținută bugetar.

Nu mai există nici o îndoială că România are nevoie de o altă majoritate și de o altă guvernare: onestă, competentă și mai ales responsabilă! USR va lupta pentru ca acest interes fundamental al cetățenilor onești plătitori de taxe și impozite să fie realizat în viitorul cât mai apropiat. Deocamdată tot ce oferă PSD-ALDE țării poate fi sintetizat în două cuvinte: zero și fraudă”, a mai declarat Cristian Seidler, liderul USR în Camera Deputaților.