Gălăgia politică din Parlament nu deranjează interesele economice ale coaliției PSD – ALDE

În ciuda zgomotului politic produs de inițiativa unei moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern, coaliția PSD – ALDE continuă să-și susțină nestingherită proiectele legislative care urmăresc satisfacerea propriilor interese economice.

Una dintre cele mai importante direcții de acțiune a parlamentarilor PSD și ALDE de la preluarea guvernării a fost și este întoarcerea sub control politic și clientelar a companiilor de stat care erau obligate să respecte regulile de profesionalism și transparență impuse de OUG 109/2011.

Astfel, în ciuda voturilor împotrivă exprimate de parlamentarii USR, astăzi în plenul Camerei Deputaților a fost adoptat proiectul de lege care exceptează CEC Bank și Eximbank de la aplicarea OUG 109/2011.

Uniunea Salvați România se opune vehement demersului PSD – ALDE de exceptare a unor companii de stat de la aplicarea OUG 109/2011 și cere partidelor aflate la guvernare să respecte principiile de profesionalism, integritate și transparență ale guvernanței corporative.

Tot astăzi, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarii din coaliția PSD – ALDE au adoptat OUG 3/2017, inițiată de guvernul Grindeanu împotriva căruia sunt chemați să voteze o moțiune de cenzură. Dincolo de ridicolul situației politice, grav este că prin adoptarea acestei Ordonanțe este consfințită prin lege eliminarea plafonării obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale și de sănătate la cinci salarii medii brute pe țară, lovind în angajații onești și bine plătiți din industriile performante.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a susținut în plenul Camerei Deputaților un amendament prin care sa fie reintrodusă plafonarea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale și de sănătate la cinci salarii medii brute. Însă, parlamentarii din coaliția PSD – ALDE au respins acest amendament demonstrând că nu-i interesează ca angajații să fie mai bine plătiți în România.

”Acest OUG consfințeste populismul PSD, populismul cu care ați câștigat la alegeri promițând că nu veți crește taxe și impozite. Dar primul lucru pe care l-ați făcut în ianuarie a fost să eliminați plafonarea la cinci salarii medii brute pentru contribuțiile sociale obligatorii. Ați mintit poporul român și ați câștigat alegerile cu această minciună”, a declarat deputatul Claudiu Năsui în cadrul dezbaterile din Camera Deputaților.

Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG Nr. 3/2017 a fost adoptat de Camera Deputaților cu 223 voturi pentru și 23 voturi împotrivă din partea parlamentarilor USR.