Precizări Biroul Național: În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu

Precizări Biroul Național: În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu

USR este un partid european, care încurajează dezbaterile pe orice subiect, bazat pe competiție de idei și democrație internă. În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu, fiecare dintre temele de actualitate ale societății fiind dezbătute activ de membrii și conducerea partidului. Opinia exprimată de Clotilde Armand, ieri, la postul de televiziune DIGI 24, se referea la principii și la lucrurile care ne leagă, nu la cele care ne dezbină.

De asemenea aceasta a afirmat că USR trebuie să depășească această situație confuză și că USR continuă să lupte împotriva risipei banilor publici din administrația condusă de PSD, a guvernării defectuoase care duce țara în derivă prin măsurile populiste adoptate de PSD-ALDE.

Reamintim că USR și-a exprimat public sau prin votul din Parlament poziția asupra unor teme importante pentru societate, de la justiție la urbanism și protecția mediului, sănătate sau cultură. Majoritatea deputaților USR a votat de altfel împotriva modificării Constituției prin referendum, susținută de vechile partide PSD și PNL. Consilierii generali ai USR au votat, anul trecut, împotriva alocării discreționare de bani publici către Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă intempestiv pe ordinea de zi a şedinţei , fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile și fără prezentarea unei liste detaliate pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 – 2016 pentru domeniul Culte/Religie.

În cardul aceleași emisiuni s-a menționat că, pe data de 11 iunie sunt alegeri locale la câteva primării din țară iar România are de trecut un examen important pentru viitor. USR propune următorii candidați: Adrian Claudiu Prisnel (Craiova), Radu Samson (Roman), Gheorghe Haiduc (Bușteni), Emil Țărcan (Lupeni), Radu Miruță (Târgu Jiu), Cosmin Precup (Almaș), Daniel Filip (Covăsânț).

Curtea Constituțională a României va dezbate mâine excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Clotilde Armand, referitoare la alegerea primarilor într-un tur, în care invocă faptul că legislaţia electorală în vigoare nu permite o bună reprezentativitate. Articolul 2 din Constituţia României garantează că suveranitatea poporului se exercită prin organe reprezentative. Cât de reprezentativ este un primar cu o bază electorală de 10%?

Am promis că vom lupta să refacem legătura dintre cetăţeni şi politic pe plan local, iar această legătură nu poate fi restabilită fără a crea o susţinere majoritară a primarilor în cadrul comunităţilor, printr-o procedură de vot adaptată condiţiilor reale, în care o mare parte a populaţiei este în continuare prea dezamăgită că să meargă la vot.

În USR există loc pentru oricine dorește să se implice activ pentru schimbarea societății.

Biroul Național USR