USR merge mai departe! – Comunicat  Biroul Național

USR merge mai departe! – Comunicat Biroul Național

În cadrul ședinței de miercuri, 31 mai, Biroul Național al partidului Uniunii Salvați România a adoptat prin vot majoritar o decizie de poziționare a USR împotriva inițiativei de modificare a art. 48 din Constituție. Definiția actuală, perfect funcțională de 25 de ani, nu a avut și nu are niciun impact asupra valorilor tradiționale sau moderne ale societății noastre de astăzi. Această inițiativă de modificare a Constituției este un demers inutil care nu rezolvă în niciun fel vreo problemă actuală a societății, dar generează în fapt contextul unui recensământ pentru dezbinare.

Urmare a acestei decizii, președintele partidului domnul Nicușor Dan a decis să își prezinte, joi, 1 iunie, public demisia din cadrul USR.

Biroul Național al USR regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partid. Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare.

Biroul Național va declanșa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din București va lua act de această demisie. Potrivit statutului USR, președintele interimar va fi vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, președintele fialalei USR Cluj. Un nou președinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Național a decis de asemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.

USR a atras oameni care nu au mai făcut politică, oameni recunoscuți pentru meritele lor profesionale. USR s-a născut altfel decât celelalte partide, ca o mișcare a cetățenilor care au decis să se implice pentru că lucrurile mergeau prost în România. De aceea în USR există lideri care, asemenea lui Nicușor Dan, s-au format în societatea reală, necoruptă, care nu sunt datori nimănui cu nimic, persoane decente și competente care îşi pot asuma responsabilități atunci când este cazul.

USR rămâne ca și până acum un partid deschis tuturor opțiunilor de conștiință ale membrilor săi prezenți și viitori. USR este al tuturor membrilor și este o mișcare profund necesară societății, un anticorp social menit să acționeze împotriva corupției transpartinice. USR va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică și în administrația Bucureștiului: mai multă transparență, fără corupție. USR merge mai departe!

Biroul Național USR