USR are șapte candidați la alegerile locale din 11 iunie

USR are șapte candidați la alegerile locale din 11 iunie

Partidul Uniunea Salvați România are șapte candidați la alegerile locale parțiale, care vor avea loc în data de 11 iunie 2017. Adrian Prisnel, Radu Miruță, Cosmin Precup, Emil Țărcan, Radu Samson, Gheorghe Haiduc și Daniel Filip sunt candidații USR care își propun să elimine corupția din administrațiile locale și să atragă investitori pentru dezvoltarea comunităților din Craiova, Târgu Jiu, Roman, Lupeni, Bușteni, și comunele Almaș și Covăsânț din Arad.

„Alegerile contează atunci când ai cu adevărat o alegere de făcut. Asta încercăm să facem noi, USR, în această campanie electorală, să dăm oamenilor posibilitatea să facă, în mod real, o alegere. Vrem ca oamenii să nu mai fie obligați să aleagă între aceiaşi candidaţi, care au condus multe dintre oraşele şi satele României, şi care poartă responsabilitatea pentru corupția și sărăcia din jurul nostru. Vrem ca oamenii, să aibă, în sfârșit, cu cine să voteze”, spune liderul USR Nicușor Dan.

Craiova

Adrian Prisnel vrea să aducă la Primăria Craiova schimbarea pe care USR a început-o în Parlament şi în administraţia din Bucureşti. El este în prezent deputat de Dolj și are experiență de antreprenor de peste zece ani. Craiova are resurse incredibile. Singurul lucru care lipseşte este o administrație care să lucreze pentru craioveni, nu pentru clanul PSD din Craiova.

Târgu Jiu

Radu Miruță este un inginer în telecomunicații care lucrează din Târgu Jiu pentru o companie mare și care predă la Politehnica din București, unde câștigă mai puțin decât cheltuiește cu benzina până acolo. El este un tânăr competent care are soluţii pentru crearea de locuri de muncă în acest oraş afectat de şomaj.

Lupeni

Emil Țărcan s-a născut și a crescut în orașul Lupeni și a lucrat aproape toată viața la Exploatarea Minieră Lupeni. Candidează pentru că dorește să implice cetățenii în actul de decizie administrativ și să pună capăt dinastiei Resmeriță care de 16 ani se îmbogățește pe banii comunității.

Roman

Radu Samson este candidatul USR pentru primăria din Roman, la alegerile locale parţiale din 11 iunie. Este un tânăr antreprenor, respectat de comunitatea pentru integritate şi profesionalism. Nu a mai făcut politică până acum, dar a decis să se implice pentru a avea o administrație corectă.

Bușteni

Gheorghe Haiduc candidează din partea USR în Bușteni. El este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Bușteni și de 33 de ani salvează vieți. De această dată își propune să salveze Bușteniul de corupție și să atragă investiții durabile în stațiune. Alături de Gheorghe Haiduc este o echipă de specialiști din multiple domenii, cu experiență și gata să dea Bușteniului imaginea pe care o merită.

Covăsânț

Daniel Filip este candidatul USR pentru primăria din Covăsânț, județul Arad. De profesie este jurist, nu a mai fost membru într-un partid politic, susținând USR-ul la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Daniel Filip  s-a născut și a copilărit în această comună și își propune să fie un primar cinstit, care să dezvolte comunitatea.

Almaș

Cosmin Precup e almășan, căsătorit si familist convins, inginer și are propria firmă. Pe 11 iunie va candida pentru a câștiga primăria comunei Almas, județul Arad. Se luptă cu un sistem corupt instalat în administrația comunei, contracandidatul lui fiind fiul fostului primar condamnat penal. Cosmin Precup vrea să aducă în comună investitori, dar și să-i ajute pe apicultorii locali să se asocieze pentru a exporta direct mierea produsă în comună.

Este nevoie de o reformă electorală

„Alegerile din 11 iunie sunt înconjurate de o liniște absolută. Vechile partide au tot interesul să fie tăcute pentru că doar așa își pot păstra dominația în administrația locală. PSD și PNL se bazează pe mașinile de partid care furnizează semnăturile obligatorii pentru candidaturi și mobilizează oamenii la vot. Nu au nevoie de campanii care să atragă atenția asupra lipsei de transparență și corupției din administrațiile locale”, avertizează președintele USR Nicușor Dan.

Potrivit legislației actuale, primarii din cele 49 de localități unde au loc alegeri parțiale vor fi aleși într-un singur tur, ceea ce îi permite unui candidat să câștige și cu 10% din voturile unei comunități. Această lege trebuie schimbată, astfel încât primarii să fie reprezentativi pentru localitățile pe care le administrează. USR a depus la Birourile Permanente ale Parlamentului o solicitare de reunire a comisiei de cod electoral pentru a modifica legislația.

Reforma electorală trebuie să urmărească creșterea participării politice și egalitatea de tratament între actorii politici, dar și instituirea unui cadru procedural unitar în ceea ce privește organizarea diferitelor tipuri de scrutin. USR propune revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarului, scăderea pragului electoral şi a numărului de semnături pentru susţinerea unei candidaturi.