Avertisment public: Legea grațierii va fi aprobată în mod tacit

Avertisment public: Legea grațierii va fi aprobată în mod tacit

Partidul Uniunea Salvați România avertizează că Legea grațierii va fi aprobată în mod tacit de Senat, în condițiile în care Comisia Juridică nu a reușit să finalizeze un raport pe acest proiect inițiat de Guvern.

Parlamentarii USR au cerut, luni, includerea proiectului de lege pe ordinea de zi a plenului Senatului pentru a fi respins, dar președintele Călin Popescu Tăriceanu a refuzat, pe motiv că Biroul permanent nu a primit raportul Comisiei juridice în acest caz.

„USR cere Guvernul României să retragă Legea grațierii din circuitul parlamentar. Chiar și în forma inițială, fără amendamentele revoltătoare propuse de PSD și de Traian Băsescu, legea rămâne un vehicul pentru singurul obiectiv al PSD: grațierea corupților”, a declarat președintele USR Nicușor Dan.

Partidul Uniunea Salvați România consideră că grațierea colectivă nu rezolvă problemele din închisorile românești. Toate studiile arată că mai bine de 50% dintre deținuții eliberați se întorc în penitenciare într-o perioadă de un an, dacă nu au beneficiat de programe de reabilitare și reinserție socială.