Maria Krause este propunerea USR pentru conducerea AEP

Expertul Maria Krause este propunerea partidului Uniunea Salvați România pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente.

Maria Krause este expert electoral cu o experienţă de peste 12 ani în observarea alegerilor în ţară şi în străinătate. A participat la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în Kirghizstan, Kazakhstan, Macedonia, Serbia, Moldova, Letonia, Bulgaria şi Ucraina şi la misiuni organizate de Carter Center în Nepal, Mozambic şi Guyana.

În România, a făcut parte în 2014 dintre coordonatorii proiectelor organizate de Expert Forum pentru observarea alegerilor europarlamentare şi de Centrul pentru Resurse Civice pentru observarea alegerilor prezidenţiale, iar în 2016 a participat ca expert electoral la campania de observare a alegerilor FiecareVot. În prezent, Maria Krause face parte din misiunea OSCE/ODIHR de observare a alegerilor în Albania.