Oana Bîzgan va reprezenta România în rețeaua Women Free from Violence

Oana Bîzgan va reprezenta România în rețeaua Women Free from Violence

Deputata USR Oana Bîzgan a devenit membră a rețelei parlamentare Women Free from Violence, care reunește parlamentari din statele europene implicați în lupta împotriva violenței asupra femeilor.

Oana Bîzgan este președinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaților din Parlamentul României și militează pentru avansarea problematicii egalității de șanse și a luptei împotriva violenței de gen pe agenda publică românească.

În acest context, deputata USR a anunțat celebrarea Zilei Naționale a Egalității de Șanse și Gen în România prin organizarea unei conferințe sub înaltul patronaj al Camerei Deputaților, în data de 8 mai 2017, la Palatul Parlamentului. De asemenea, pe holurile din Parlament vor avea loc expoziții realizate de Coaliția pentru Egalitatea de Gen.

Conferința va prilejui întâlnirea liderilor politici, a autorităților competente și a activiștilor pentru cauza egalității de gen, având ca obiectiv principal transpunerea în realitate a prevederilor Convenției de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Prin această conferință și evenimente simultane care vor avea loc în filialele USR din țară, președinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaților încearcă să transmită un mesaj puternic de solidaritate cu victimele violenței domestice și discriminării de gen din România.