USR Arad dă un exemplu de transparență cu primul raport de activitate

USR Arad dă un exemplu de transparență cu primul raport de activitate

Reprezentanții USR Arad au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, activitățile întreprinse în primele trei luni din anul 2017, la nivel parlamentar și local, pentru a dovedi transparența de la nivelul partidului.

Activitatea parlamentarilor arădeni a vizat în principal domeniile protecția mediului și sănătatea. Astfel, au fost inițiate două proiecte de legi vizând circulația bicicliștilor și respectiv reglementarea unei alimentații mai sănătoase în România. În plus, au fost depuse amendamente la legea bugetului național pentru echiparea spitalelor din Arad și reabilitarea clădirilor școlilor din municipiu şi judeţ.

„Interpelările făcute de la începutul anului ne-au confirmat opacitatea instituțiilor Statului. Dar asta nu ne descurajează. Am depus deja câteva proiecte de lege și pregătim și alte inițiative, cum ar fi cea privind o strategie a vaccinării adică a condiționării accesului copiilor în instituții, în colective. Pentru primele 3 luni, din care una a fost sesiune extraordinară și de proteste, apreciem ca o activitate bună care va avea un impact, sperăm, asupra corpusului legislativ în România. Sper că cel puțin o inițiativă, cea privind prevenția cardiovasculară va trece, pentru că nimeni din scena politică nu cred că poate spune public că nu vrea să evite moartea a 2.000 – 3.000 de concetățeni”, a declarat Adrian Wiener, senator USR.

Activitatea la nivel local s-a axat pe participarea la dezbaterile publice asupra proiectelor de hotărâri aflate în analiza Consiliului Local Municipal. În total, au fost făcute 59 de recomandări privind teme de interes cum ar fi bugetul, rețeaua școlară, strategia integrată de dezvoltare urbană și regulamentul activităţilor economice.

De asemenea, organizaţia locală a USR Arad a întreprins numeroase acţiuni de supraveghere şi transparentizare a activităţilor administraţiei publice locale. Între acestea putem enumera crearea unor grupuri de lucru interne pe teme precum termoficarea sau activitatea Consiliului Local, analiza detaliată a bugetului local, colectarea și procesarea de date de la primăriile din județ privind numărul, calificarea şi experienţa profesională a consilierilor personali ai primarilor.

„Noi, USR-ul, am creat o breșă în sistemul acesta politic. Suntem transparenți și oferim acest raport de activitate, să vadă alegătorii ce am făcut. Arătăm că principiile nu sunt doar chestiuni teoretice, noi le și aplicăm în activitatea zilnică. Suntem deschiși, față de mass-media, față de toată lumea. Oricine poate accesa documentul online. Avem inițiative de bun-simț pentru cetățeni și suntem încrezători că în timp vor produce beneficii pentru oameni. Chiar dacă acum poate nu vor fi acceptate anumite propuneri ale noastre, până la urmă o să coagulăm și majoritatea necesară pentru a implementa decizii corecte”, a declarat Vlad Botoș, președinte USR Arad.

Raportul care sintetizează activitatea USR Arad în primul trimestru al anului 2017 este disponibil online la adresa http://goo.gl/PbhzFt.

Pentru dezvoltare, atragere de simpatizanţi şi înfiinţarea de noi filiale, s-au organizat USeRile, întâlniri de discuții într-un cadru informal, desfășurate vineri seara din două în două săptămâni pe teme de interes local, precum și EurAgrAr, eveniment care facilitează dialogul pe teme agricole şi de dezvoltare rurală.