Germina Nagâț, o profesionistă numită de USR în conducerea CNSAS

Germina Nagâț, o profesionistă numită de USR în conducerea CNSAS

 

În urma procesului de selecție pentru desemnarea unei persoane în conducerea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Biroul Național al USR a optat pentru doamna Germina Nagâț, o profesionistă din cadrul CNSAS care în ultimii 17 ani a condus cel mai eficient departament al instituției, respectiv Direcția de Investigații.

Germina Nagâț lucrează în cadrul CNSAS chiar de la înființarea instituției și a parcurs toate etapele deschiderii arhivelor și ale aplicării legilor privind deconspirarea Securității. De 17 ani conduce Direcția Investigații, departamentul cu cel mai mare număr de angajați și cele mai multe atribuții, iar rezultatele muncii sale și ale echipei pe care o conduce pot fi evaluate prin simpla consultare a celor peste 1.500 de decizii definitive, pronunțate de justiția română și publicate în Monitorul Oficial, cu privire la foștii ofițeri de Securitate și Miliție care au încălcat drepturile fundamentale ale omului.

”În toți acești ani, munca mea și a colegilor mei a fost indisolubil legată de cunoașterea și aplicarea drepturilor omului, criteriul esențial de care depind atât sancționarea juridică a abuzurilor și crimelor comise în timpul regimului comunist, cât și reconstrucția civică a României de azi. Șansa de a putea promova mai bine scopul și beneficiile deconspirării Securității pentru societatea noastră reprezintă motivația înscrierii mele în competiția pentru desemnarea reprezentantului USR în Colegiul CNSAS”, a declarat Germina Nagâț.

Mulțumim tuturor persoanelor care au aplicat pentru această poziție și îi urăm mult succes doamnei Germina Nagâț. Sperăm că această alegere va aduce un suflu nou în cadrul Colegiului Director al CNSAS.